Kaj boste skuhali danes?
Bananin tiramisu v kozarcu
Hitra sladica brez kuhanja in peke
Bananin tiramisu v kozarcu
Hitra sladica brez kuhanja in peke
Sestavine
- 3 žličke instantne kave
- 120 g maskarponeja
- 2,5 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 2 žlici desertnega vina marsala (po želji)
- 100 g otroških piškotov (savoiardov)
- 2 veliki narezani banani
- 15 g naribane jedilne čokolade
Praznične decembrske jedi z božanskimi vonjavami in okus
Praznične jedi naj ostanejo domače, a z dodatkom pravih začimb dobijo novo toplino. Katere dišave ogrejejo telo in praznično mizo?
Tako bo pečenka pečena enakomerno (video)
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko in se enakomerno speče, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Top praznične sladice brez mlečnih izdelkov in jajc
Veganske praznične sladice brez masla, smetane, mleka in jajc: odlični preizkušeni recepti za goste, ki jedo vegansko ali se izogibajo mlečnim izdelkom in jajcem.
Sestavine
- 3 žličke instantne kave
- 120 g maskarponeja
- 2,5 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 2 žlici desertnega vina marsala (po želji)
- 100 g otroških piškotov (savoiardov)
- 2 veliki narezani banani
- 15 g naribane jedilne čokolade
Postopek
Kavo stresemo v nizko posodo in jo raztopimo v 1,5 dl vroče vode. Pripravimo tudi 4 skodelice za sladoled ali kakšne druge kozarce. V skledi z metlico gladko stepemo maskarpone, vaniljevo kremo ali puding, sladkor in žlico marsale, če jo uporabimo.
V ohlajeno kavo za nekaj trenutkov potopimo nekaj piškotov; pazimo, da jih ne pustimo v tekočini predolgo, saj nam lahko razpadejo. Namočene piškote po potrebi razlomimo na več delov in jih razporedimo po dnu kozarcev. Prelijemo jih s preostalim vinom.
Po piškotih prelijemo plast kreme, čeznjo razporedimo nekaj rezin banan in vse skupaj posujemo z naribano čokolado. Plasti še enkrat ponovimo, nato pa damo pred postrežbo za 10 minut na hladno.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletni zelenjavni zvitki
Za zvitke lahko uporabite vso domačo pridelano zelenjavo.
Medeni kipnik
Kipnik ali narastek izvira iz angleške kulinarične tradicije, a ga bomo tudi pri nas z veseljem posvojili