
Bananin tiramisu v kozarcu
Hitra sladica brez kuhanja in peke
Bananin tiramisu v kozarcu
Hitra sladica brez kuhanja in peke

Sestavine
- 3 žličke instantne kave
- 120 g maskarponeja
- 2,5 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 2 žlici desertnega vina marsala (po želji)
- 100 g otroških piškotov (savoiardov)
- 2 veliki narezani banani
- 15 g naribane jedilne čokolade

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 3 žličke instantne kave
- 120 g maskarponeja
- 2,5 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 2 žlici desertnega vina marsala (po želji)
- 100 g otroških piškotov (savoiardov)
- 2 veliki narezani banani
- 15 g naribane jedilne čokolade
Postopek
Kavo stresemo v nizko posodo in jo raztopimo v 1,5 dl vroče vode. Pripravimo tudi 4 skodelice za sladoled ali kakšne druge kozarce. V skledi z metlico gladko stepemo maskarpone, vaniljevo kremo ali puding, sladkor in žlico marsale, če jo uporabimo.
V ohlajeno kavo za nekaj trenutkov potopimo nekaj piškotov; pazimo, da jih ne pustimo v tekočini predolgo, saj nam lahko razpadejo. Namočene piškote po potrebi razlomimo na več delov in jih razporedimo po dnu kozarcev. Prelijemo jih s preostalim vinom.
Po piškotih prelijemo plast kreme, čeznjo razporedimo nekaj rezin banan in vse skupaj posujemo z naribano čokolado. Plasti še enkrat ponovimo, nato pa damo pred postrežbo za 10 minut na hladno.