
Bananin tiramisu v kozarcu
Hitra sladica brez kuhanja in peke
Bananin tiramisu v kozarcu
Hitra sladica brez kuhanja in peke

Sestavine
- 3 žličke instantne kave
- 120 g maskarponeja
- 2,5 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 2 žlici desertnega vina marsala (po želji)
- 100 g otroških piškotov (savoiardov)
- 2 veliki narezani banani
- 15 g naribane jedilne čokolade
Preberite tudi

Pri Zotlarju v Bujah: v kraljestvu pice in brkinskih dobrot
Tokrat smo zavili proti morju in pri Divači zavili levo ter se ustavili na pici pri Zotlarju.

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Na kaj paziti pri pripravi domače šabese?
Na robovih gozdov je že začel cveteti bezeg, zato je čas za domačo šabeso. Pri pripravi tega okusnega bezgovega napitka velja upoštevati nekaj ključnih napotkov, da bo šabesa res okusna in varna za uživanje.
Sestavine
- 3 žličke instantne kave
- 120 g maskarponeja
- 2,5 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 2 žlici desertnega vina marsala (po želji)
- 100 g otroških piškotov (savoiardov)
- 2 veliki narezani banani
- 15 g naribane jedilne čokolade
Postopek
Kavo stresemo v nizko posodo in jo raztopimo v 1,5 dl vroče vode. Pripravimo tudi 4 skodelice za sladoled ali kakšne druge kozarce. V skledi z metlico gladko stepemo maskarpone, vaniljevo kremo ali puding, sladkor in žlico marsale, če jo uporabimo.
V ohlajeno kavo za nekaj trenutkov potopimo nekaj piškotov; pazimo, da jih ne pustimo v tekočini predolgo, saj nam lahko razpadejo. Namočene piškote po potrebi razlomimo na več delov in jih razporedimo po dnu kozarcev. Prelijemo jih s preostalim vinom.
Po piškotih prelijemo plast kreme, čeznjo razporedimo nekaj rezin banan in vse skupaj posujemo z naribano čokolado. Plasti še enkrat ponovimo, nato pa damo pred postrežbo za 10 minut na hladno.