
Bananin tiramisu v kozarcu
Hitra sladica brez kuhanja in peke
Bananin tiramisu v kozarcu
Hitra sladica brez kuhanja in peke

Sestavine
- 3 žličke instantne kave
- 120 g maskarponeja
- 2,5 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 2 žlici desertnega vina marsala (po želji)
- 100 g otroških piškotov (savoiardov)
- 2 veliki narezani banani
- 15 g naribane jedilne čokolade
Preberite tudi

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.
Sestavine
- 3 žličke instantne kave
- 120 g maskarponeja
- 2,5 dl vaniljeve kreme ali pudinga
- 1 žlica sladkorja v prahu
- 2 žlici desertnega vina marsala (po želji)
- 100 g otroških piškotov (savoiardov)
- 2 veliki narezani banani
- 15 g naribane jedilne čokolade
Postopek
Kavo stresemo v nizko posodo in jo raztopimo v 1,5 dl vroče vode. Pripravimo tudi 4 skodelice za sladoled ali kakšne druge kozarce. V skledi z metlico gladko stepemo maskarpone, vaniljevo kremo ali puding, sladkor in žlico marsale, če jo uporabimo.
V ohlajeno kavo za nekaj trenutkov potopimo nekaj piškotov; pazimo, da jih ne pustimo v tekočini predolgo, saj nam lahko razpadejo. Namočene piškote po potrebi razlomimo na več delov in jih razporedimo po dnu kozarcev. Prelijemo jih s preostalim vinom.
Po piškotih prelijemo plast kreme, čeznjo razporedimo nekaj rezin banan in vse skupaj posujemo z naribano čokolado. Plasti še enkrat ponovimo, nato pa damo pred postrežbo za 10 minut na hladno.