
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 1 čebula
- 350 g riža za rižote
- 2 dl belega vina
- 250 g kuhanega kostanja
- 1,2 litra vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 žlička sesekljanih lističev timijana
- 150 g masla
- 150 g gorgonzole
- 100 g sveže naribanega parmezana
Preberite tudi

Veganska kosila, ki navdušijo tudi mesojedce
Ne imejte predsodkov, en dan v tednu ali vsaj mesecu naj bo veganski. Presenečeni boste, kako vam bo delala kuharska domišljija in predvsem - kako dobro je.

7 receptov s šparglji, ki vedno navdušijo
Šparglji so spet na meniju in mi jih še vedno obožujemo, saj so resni znanilci prave pomadi. Imamo 7 svežih in preprostih, a odličnih receptov.

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 1 čebula
- 350 g riža za rižote
- 2 dl belega vina
- 250 g kuhanega kostanja
- 1,2 litra vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 žlička sesekljanih lističev timijana
- 150 g masla
- 150 g gorgonzole
- 100 g sveže naribanega parmezana
Postopek
V veliki kozici segrejemo olje in maslo. Ko se maslo stopi, dodamo drobno sesekljano čebulo in jo pražimo 5 minut, nato vsujemo riž in med mešanjem pražimo še nekaj minut, da postekleni. Nato prilijemo tekočino in mešamo, dokler ne povre.
Kostanj nadrobimo na koščke in ga dodamo k rižu, nato pa po zajemalkah dodajamo vročo jušno osnovo in mešamo. Vsakič, ko jo dodamo, počakamo, da jo riž vpije, preden dodamo naslednjo, in ponavljamo, dokler riž ni kuhan, trajalo bo približno 15 do 20 minut. Pet minut pred koncem koncem kuhanja vmešamo še timijan.
Rižoto odstavimo in vmešamo na kocke narezano maslo in gorgonzolo, posujemo s parmezanom in postrežemo.