
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov
Rižota s kostanjem in gorgonzolo
Čudovito kremasta rižota s kostanjem in gorgonzolo bo postala stalnica jesenskih jedilnikov

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 1 čebula
- 350 g riža za rižote
- 2 dl belega vina
- 250 g kuhanega kostanja
- 1,2 litra vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 žlička sesekljanih lističev timijana
- 150 g masla
- 150 g gorgonzole
- 100 g sveže naribanega parmezana

Vikend sladice brez peke: 4 poletni recepti, ki vas bodo rešili vročine (in navdušili)
Sladice brez peke so popolna rešitev za vroče dni. Odkrijte preproste recepte, ki navdušijo brez prižiganja pečice!

Preprosto kosilo z okusom morja in vina
Jed za vse, ki obožujete testenine, morsko hrano in preproste obroke polnega okusa. Prava izbira za tiste dni, ko nimamo časa, a si vseeno želimo pojesti nekaj za dušo. Tekst: V. M.

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici masla
- 1 čebula
- 350 g riža za rižote
- 2 dl belega vina
- 250 g kuhanega kostanja
- 1,2 litra vroče zelenjavne jušne osnove
- 1 žlička sesekljanih lističev timijana
- 150 g masla
- 150 g gorgonzole
- 100 g sveže naribanega parmezana
Postopek
V veliki kozici segrejemo olje in maslo. Ko se maslo stopi, dodamo drobno sesekljano čebulo in jo pražimo 5 minut, nato vsujemo riž in med mešanjem pražimo še nekaj minut, da postekleni. Nato prilijemo tekočino in mešamo, dokler ne povre.
Kostanj nadrobimo na koščke in ga dodamo k rižu, nato pa po zajemalkah dodajamo vročo jušno osnovo in mešamo. Vsakič, ko jo dodamo, počakamo, da jo riž vpije, preden dodamo naslednjo, in ponavljamo, dokler riž ni kuhan, trajalo bo približno 15 do 20 minut. Pet minut pred koncem koncem kuhanja vmešamo še timijan.
Rižoto odstavimo in vmešamo na kocke narezano maslo in gorgonzolo, posujemo s parmezanom in postrežemo.