Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ribja enolončnica na hitro

Ribja enolončnica na hitro

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
enolončnica paradižnik ribe pasata passata enolončnice Ribja enolončnica na hitro
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 3 žlice masla
  • 1 nasekljana čebula
  • 1 drobno nasekljan strok česna
  • 400 g pločevinka sesekljanega paradižnika
  • 400 g pločevinka pretlačenega paradižnika (passata)
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • ščepec zdrobljenega čilija
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 2 pečeni papriki (iz kozarca)
  • 300 g krompirja
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 400 g mešanih morskih sadežev (lahko so zamrznjeni)
  • 250 g bele ribe ali lososa
  • 8 tankih rezin bagete
  • sol
  • poper

Preberite tudi

potica.jpg

Vse skrivnosti za pripravo popolne potice

Čeprav se na prvi pogled morda zdi priprava potice zahtevna, z nekaj preverjenimi triki in dobrimi nasveti lahko uspe prav vsakomur, tudi popolnim začetnikom. Da boste v času velikonočnih praznikov svoje goste razvajali z božansko domačo potico, vam razkrivamo, v čem je skrivnost priprave popolne kraljice praznikov.

Sestavine

  • 3 žlice masla
  • 1 nasekljana čebula
  • 1 drobno nasekljan strok česna
  • 400 g pločevinka sesekljanega paradižnika
  • 400 g pločevinka pretlačenega paradižnika (passata)
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • ščepec zdrobljenega čilija
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 2 pečeni papriki (iz kozarca)
  • 300 g krompirja
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 400 g mešanih morskih sadežev (lahko so zamrznjeni)
  • 250 g bele ribe ali lososa
  • 8 tankih rezin bagete
  • sol
  • poper

Postopek

1

V kozici segrejemo žlico masla in pražimo čebulo približno 5 minut, da se zmehča. Dodamo polovico sesekljanega česna, premešamo, in ko zadiši, dodamo sesekljan in pretlačen paradižnik, kis in čili. V omako zdrobimo jušno kocko, dodamo na trakove narezano papriko in na kocke narezan krompir. Solimo, popramo in kuhamo približno 15 minut, da se krompir skuha.

2

Medtem žar v pečici segrejemo na srednjo stopnjo. V preostalo maslo vmešamo žlico peteršilja in preostali česen, rahlo solimo in popramo. Rezine kruha na obeh straneh svetlo popečemo pod žarom, nato eno stran premažemo z začinjenim maslom ter vrnemo v pečico, da se maslo stopi in porumeni.

3

V paradižnikovo omako vstavimo odtajane morske sadeže in ribo, narezano na kose, in kuhamo približno 5 minut, da se vse skuha. Enolončnico posujemo s peteršiljem, razdelimo na krožnike in postrežemo s popečenim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.