
Jajčna solata
Jajčna solata

Sestavine
- 4 pirhi (4 jajca)
- nekaj zelenjave (korenček, paprika, bučka, kolerabica)
- 1 debel krompir
- 1 žlica majoneze
- sok ½ limone
- sol
- sveže zmlet poper
- motovilec za okras

Kako pripraviti tradicionalne polnjene paprike
Ko v našo pokrajino vstopi poletje, je v kuhinji čas za polnjene, oziroma 'filane', paprike – domačo jed, ki nas vedno znova spomni na družinska kosila in vonj po babičini kuhinji.

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

Super recepti za pozen sobotni zajtrk (brunch)
Se vam kdaj zgodi, da ob koncu tedna nekoliko dlje poležite v postelji in ste nato v zadregi, ker bi radi nekaj pojedli, a je že prepozno za zajtrk in prekmalu za kosilo? Potem si privoščite brunch!
Sestavine
- 4 pirhi (4 jajca)
- nekaj zelenjave (korenček, paprika, bučka, kolerabica)
- 1 debel krompir
- 1 žlica majoneze
- sok ½ limone
- sol
- sveže zmlet poper
- motovilec za okras
Postopek
Zelenjavo operemo, po potrebi tudi olupimo, postopoma do čvrstega skuhamo, nato pa narežemo na koščke. Krompir skuhamo. Če pirhov nimamo, jajca v trdo skuhamo in splaknemo z mrzlo vodo.
V skledi majonezo gladko zmešamo s soljo, poprom in limonovim sokom. Dodamo narezano zelenjavo. Krompir olupimo, drobno naribamo in dodamo k sestavinam. Jajca olupimo, narežemo na drobne koščke, dodamo k zelenjavni masi in dobro zmešamo.