
Regratova omleta
Regrat ni samo za v solate!
Regratova omleta
Regrat ni samo za v solate!

Sestavine
- 2 jajci
- 50 g regrata
- 1 strok česna
- 1 žlica masla
- sol
- poper

To je naš vikend izbor za slastne jedi s svežim paradižnikom
Nov vikend, novi recepti. Tokrat smo izbrskali še tri malo drugačne recepte s paradižnikom, ki ga na vrtu kar ne zmanjka. Le kateri bo postal vaš najljubši?

Priprava rib na žaru ni nobena znanost
Ko razmišljamo o poletnem dopustu, si običajno predstavljamo čisto modro morje, divjo sredozemsko naravo in seveda vonj po ribah na žaru. A rib ne pečemo le na morju – z enakim užitkom jih pripravimo tudi doma, na vrtu, terasi ali balkonu.

Božanska brezmesna pečenka, ki navduši tudi mesojedce
Če mislite, da so pečenke rezervirane samo za mesne jedi, se motite. Fižolova pečenka s pistacijami in kremnim feta nadevom je dokaz, da je lahko brezmesna jed hkrati nasitna, slastna in polna razkošnih okusov.
Sestavine
- 2 jajci
- 50 g regrata
- 1 strok česna
- 1 žlica masla
- sol
- poper
Postopek
Regrat očistimo, operemo in narežemo. Česen olupimo in sesekljamo. V ponvici segrejemo maslo in na njem prepražimo česen in regrat.
V globok krožnik ubijemo jajci, solimo in popramo. Z metlico za stepanje ju umešamo, da postaneta nekoliko penasti, in zlijemo na regrat. Rahlo mešamo, da se začne jed strjevati. Ponev krožno nagibamo, da se tekoča zmes prelije proti robu in se omleta rahlo strdi. Nato prenehamo mešati, pustimo, da omleta na spodnji strani malo porjavi, in pečemo tako dolgo, da je zgoraj po našem okusu: še rahlo tekoča ali pa že čvrsta, dobro pečena. Regratovo omleto z ene strani z lopatico malo privzdignemo in zvijemo proti drugi strani. Preložimo jo na krožnik in postrežemo.