© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Regratova omleta

Regrat ni samo za v solate!

Regratova omleta

Regrat ni samo za v solate!

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 1 osebo
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
regratova-omleta_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 jajci
  • 50 g regrata
  • 1 strok česna
  • 1 žlica masla
  • sol
  • poper
ribe, zar

Priprava rib na žaru ni nobena znanost

Ko razmišljamo o poletnem dopustu, si običajno predstavljamo čisto modro morje, divjo sredozemsko naravo in seveda vonj po ribah na žaru. A rib ne pečemo le na morju – z enakim užitkom jih pripravimo tudi doma, na vrtu, terasi ali balkonu.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 50 g regrata
  • 1 strok česna
  • 1 žlica masla
  • sol
  • poper

Postopek

1

Regrat očistimo, operemo in narežemo. Česen olupimo in sesekljamo. V ponvici segrejemo maslo in na njem prepražimo česen in regrat.

2

V globok krožnik ubijemo jajci, solimo in popramo. Z metlico za stepanje ju umešamo, da postaneta nekoliko penasti, in zlijemo na regrat. Rahlo mešamo, da se začne jed strjevati. Ponev krožno nagibamo, da se tekoča zmes prelije proti robu in se omleta rahlo strdi. Nato prenehamo mešati, pustimo, da omleta na spodnji strani malo porjavi, in pečemo tako dolgo, da je zgoraj po našem okusu: še rahlo tekoča ali pa že čvrsta, dobro pečena. Regratovo omleto z ene strani z lopatico malo privzdignemo in zvijemo proti drugi strani. Preložimo jo na krožnik in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.