Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lešnikovo-čokoladna torta s kardamomom

Kardamom je rahlo pikantna, a sladkobna začimba iz Indije.

Lešnikovo-čokoladna torta s kardamomom

Kardamom je rahlo pikantna, a sladkobna začimba iz Indije.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Oznake
torta čokolada lešniki lešnikovo-čokoladna torta torta s kardamomom
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 150 g blanširanih lešnikov
  • 6 zelenih strokov kardamoma
  • 150 g temne čokolade
  • 125 g masla
  • 6 jajc
  • 125 g svetlo rjavega sladkorja
  • 1 žlica kakava v prahu in še malo za posip
  • ščep soli
  • sladka smetana, ko postrežemo

Preberite tudi

Sestavine

  • 150 g blanširanih lešnikov
  • 6 zelenih strokov kardamoma
  • 150 g temne čokolade
  • 125 g masla
  • 6 jajc
  • 125 g svetlo rjavega sladkorja
  • 1 žlica kakava v prahu in še malo za posip
  • ščep soli
  • sladka smetana, ko postrežemo

Postopek

1

Lešnike popražimo v suhi ponvi, da se zlato rjavo obarvajo, nato pustimo, da se malo ohladijo, in jih drobno zmeljemo v multipraktiku. Stroke kardamoma stremo in iz njih poberemo semena, nato jih zdrobimo v možnarju.

2

Pečico segrejemo na 160 °C. Dno modla za torte s premerom 23 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. V mikrovalovki stopimo čokolado z maslom v 30-sekundnih intervalih, da je sijoča in gladka. Pustimo, da se malo ohladi.

3

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. V veliki čisti skledi z električnim stepalnikom stepemo beljake v čvrst sneg. Nato v drugi skledi stepemo rumenjake in sladkor, da nastane svetla, voluminozna masa.

4

Čokolado vmešamo v rumenjakovo maso, nato vmešamo še kakav, ščep soli, strta semena kardamoma in lešnike. V testo vmešamo žlico snega, da ga razrahljamo, nato narahlo vmešamo še preostali sneg, pri čemer pazimo, da masa ostane zračna. Testo previdno prelijemo v model in pečemo 35 minut. Pustimo, da se torta ohladi v modlu, nato jo poprašimo s kakavom v prahu in ponudimo s stepeno sladko smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.