
Ražnjiči s svinjino po provansalsko
Začinjeni z zelišči, limono in medom
Ražnjiči s svinjino po provansalsko
Začinjeni z zelišči, limono in medom

Sestavine
- 600 g svinjskih filejev
- šop mlade čebule
- 2 žlički posušenih provansalskih zelišč
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 600 g svinjskih filejev
- šop mlade čebule
- 2 žlički posušenih provansalskih zelišč
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Svinjino razrežemo na manjše koščke, primerne za ražnjiče, mlado čebulo pa razrežemo na 3 cm velike koščke. V posodi zmešamo zelišča, limonovo lupinico, limonov sok, med, olje, malo soli in popra. Dodamo svinjino in čebulo ter dobro premešamo, da se marinada enakomerno razporedi po mesu.
Meso in čebulo izmenično nabadamo na 4 velike ali 8 manjših palčk za ražnjiče. Segrejemo žar ali rebrasto ponev in ražnjiče pečemo 6 do 8 minut. Vmes jih večkrat obrnemo, da se lepo rjavo zapečejo.