
Ražnjiči s svinjino po provansalsko
Začinjeni z zelišči, limono in medom
Ražnjiči s svinjino po provansalsko
Začinjeni z zelišči, limono in medom

Sestavine
- 600 g svinjskih filejev
- šop mlade čebule
- 2 žlički posušenih provansalskih zelišč
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.

Popolna kopel kar v kuhinji: pripravite bain-marie
Vodna kopel (bain-marie) je ena najstarejših in najbolj zanesljivih kuharskih tehnik. S temi nasveti se boste ob pripravi počutili kot francoski slaščičarji.
Sestavine
- 600 g svinjskih filejev
- šop mlade čebule
- 2 žlički posušenih provansalskih zelišč
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Svinjino razrežemo na manjše koščke, primerne za ražnjiče, mlado čebulo pa razrežemo na 3 cm velike koščke. V posodi zmešamo zelišča, limonovo lupinico, limonov sok, med, olje, malo soli in popra. Dodamo svinjino in čebulo ter dobro premešamo, da se marinada enakomerno razporedi po mesu.
Meso in čebulo izmenično nabadamo na 4 velike ali 8 manjših palčk za ražnjiče. Segrejemo žar ali rebrasto ponev in ražnjiče pečemo 6 do 8 minut. Vmes jih večkrat obrnemo, da se lepo rjavo zapečejo.