
Ražnjiči s svinjino po provansalsko
Začinjeni z zelišči, limono in medom
Ražnjiči s svinjino po provansalsko
Začinjeni z zelišči, limono in medom

Sestavine
- 600 g svinjskih filejev
- šop mlade čebule
- 2 žlički posušenih provansalskih zelišč
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper

Tomaž Kavčič: "Zame so vsi gostje enaki"
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane je četrta generacija v gostilni Pri Lojzetu, ki je v Dvorcu Zemono iz 17. stoletja v Vipavski dolini..

Top 5: Ocvrti lignji in druge morske jedi na hitro
Morsko ni nujno zapleteno. Nekatere najboljše 'fast food' jedi so morske. Pomislite le na 'fish&chips' in ocvrte lignje. Ali pa na katerega od naslednjih predlogov.

Ljubljanska picerija med najboljšimi 30 v Evropi
Pop’s Pizza iz Ljubljane je znova med najboljšimi na svetu. Kaj je skrivnost njihove popolne napolitanske pice?
Sestavine
- 600 g svinjskih filejev
- šop mlade čebule
- 2 žlički posušenih provansalskih zelišč
- lupina in sok 1 limone
- 1 žlica tekočega medu
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
Svinjino razrežemo na manjše koščke, primerne za ražnjiče, mlado čebulo pa razrežemo na 3 cm velike koščke. V posodi zmešamo zelišča, limonovo lupinico, limonov sok, med, olje, malo soli in popra. Dodamo svinjino in čebulo ter dobro premešamo, da se marinada enakomerno razporedi po mesu.
Meso in čebulo izmenično nabadamo na 4 velike ali 8 manjših palčk za ražnjiče. Segrejemo žar ali rebrasto ponev in ražnjiče pečemo 6 do 8 minut. Vmes jih večkrat obrnemo, da se lepo rjavo zapečejo.