© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjske zarebrnice na žaru z zelišči in limono

Svinjske zarebrnice na žaru z zelišči in limono

Čas priprave 30 min + mariniranje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
svinjske-zarebrnice-na-zaru-z-zelisci-in-limono_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 6 večjih svinjskih zarebrnic
  • 3 strti stroki česna
  • manjši šopek sesekljanega peteršilja
  • ½ žličke koromačevih semen
  • lupina in sok 1 limone
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 6 manjših lovorovih listov
  • sol
  • poper
  • 1 limona
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 6 večjih svinjskih zarebrnic
  • 3 strti stroki česna
  • manjši šopek sesekljanega peteršilja
  • ½ žličke koromačevih semen
  • lupina in sok 1 limone
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 6 manjših lovorovih listov
  • sol
  • poper
  • 1 limona

Postopek

1

V skodeli zmešamo česen, peteršilj, grobo strta koromačeva semena, limonovo lupino in sok, olje in lovorove liste. Zarebrnice damo v posodo in jih dobro premažemo s pripravljeno marinado. Pustimo jih marinirati vsaj kakšno uro, lahko pa tudi en dan.

2

Segrejemo žar ali pa rebrasto ponev. Zarebrnice začinimo s soljo in poprom in jih na vsaki strani pečemo 5 do 8 minut. Medtem na četrtine narežemo limono in jo minuto, preden so zarebrnice pečene, pečemo na žaru in vse skupaj postrežemo s pečenimi češnjevimi paradižniki in solato z rukolo, meto in bobom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.