
Svinjske zarebrnice na žaru z zelišči in limono
Svinjske zarebrnice na žaru z zelišči in limono

Sestavine
- 6 večjih svinjskih zarebrnic
- 3 strti stroki česna
- manjši šopek sesekljanega peteršilja
- ½ žličke koromačevih semen
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 6 manjših lovorovih listov
- sol
- poper
- 1 limona

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 6 večjih svinjskih zarebrnic
- 3 strti stroki česna
- manjši šopek sesekljanega peteršilja
- ½ žličke koromačevih semen
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 6 manjših lovorovih listov
- sol
- poper
- 1 limona
Postopek
V skodeli zmešamo česen, peteršilj, grobo strta koromačeva semena, limonovo lupino in sok, olje in lovorove liste. Zarebrnice damo v posodo in jih dobro premažemo s pripravljeno marinado. Pustimo jih marinirati vsaj kakšno uro, lahko pa tudi en dan.
Segrejemo žar ali pa rebrasto ponev. Zarebrnice začinimo s soljo in poprom in jih na vsaki strani pečemo 5 do 8 minut. Medtem na četrtine narežemo limono in jo minuto, preden so zarebrnice pečene, pečemo na žaru in vse skupaj postrežemo s pečenimi češnjevimi paradižniki in solato z rukolo, meto in bobom.