
Hrustljave puranje palčke z avokadovo pomako
S panado iz ovsenih kosmičev
Hrustljave puranje palčke z avokadovo pomako
S panado iz ovsenih kosmičev

Puran v panadi iz ovsenih kosmičev z zelišči in parmezanom, za zraven pa pripravimo pomako iz fižola in avokada.
Sestavine
- 350 g puranjih prsi
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 15 g naribanega parmezana
- ½ žličke posušenega timijana
- ½ žličke posušenega origana
- 1 žlička mlete paprike
- 1 veliko jajce
- sol
- poper
- poljubna zelenjava za prilogo
pomaka
- 180 g kuhanega belega maslenega fižola
- 1 majhen avokado
- 4 mlade čebulice
- sok in lupinica 1 limete

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Zaupajte nam svojo najljubšo poletno jed in sodelujte v nagradni igri: podarjamo dve kuharski knjigi Poletne slaščice in napitki!

To so triki za popolno cezarjevo solato
Cezarjeva solata je ena tistih jedi, ki je hkrati preprosta in prefinjena. Na videz le skupek solatnih listov, piščanca, krutonov in preliva, v resnici pa igra okusov in tekstur, kjer šteje prav vsak detajl.

Osvežitev, ki je lahko veliko več kot le zamrznjena voda
Led je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni, a zakaj bi ostali pri klasičnih ledenih kockah, če lahko iz njih naredimo pravi mali kulinarični dodatek? Led lahko postane sestavina, ki pijači doda okus, barvo in značaj.
Sestavine
- 350 g puranjih prsi
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 15 g naribanega parmezana
- ½ žličke posušenega timijana
- ½ žličke posušenega origana
- 1 žlička mlete paprike
- 1 veliko jajce
- sol
- poper
- poljubna zelenjava za prilogo
pomaka
- 180 g kuhanega belega maslenega fižola
- 1 majhen avokado
- 4 mlade čebulice
- sok in lupinica 1 limete
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Kosmiče v plitki skledi zmešamo s parmezanom, zelišči in začimbami. Puranje prsi narežemo na debele trakove, jih posolimo in popramo. Jajce stepemo in vanj pomočimo puranje trakove, nato pa jih povaljamo v začinjenih kosmičih. Puranje palčke položimo na pekač tako, da je med njimi dovolj prostora, in pečemo 12 minut.
Medtem odcedimo fižol, avokado olupimo in mu odstranimo koščico, čebulico pa očistimo in nasekljamo. Nato fižol, avokado, čebulo, sok in lupino limete damo v skledo, začinimo s soljo, premešamo in s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko maso.
Puranje palčke lahko jemo tople ali hladne. Postrežemo jih s pripravljeno pomako in poljubno svežo zelenjavo. Mi smo izbrali češnjeve paradižnike in liste mešane solate ter prilogo popestrili s semeni granatnega jabolka.