
Hrustljave puranje palčke z avokadovo pomako
S panado iz ovsenih kosmičev
Hrustljave puranje palčke z avokadovo pomako
S panado iz ovsenih kosmičev

Puran v panadi iz ovsenih kosmičev z zelišči in parmezanom, za zraven pa pripravimo pomako iz fižola in avokada.
Sestavine
- 350 g puranjih prsi
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 15 g naribanega parmezana
- ½ žličke posušenega timijana
- ½ žličke posušenega origana
- 1 žlička mlete paprike
- 1 veliko jajce
- sol
- poper
- poljubna zelenjava za prilogo
pomaka
- 180 g kuhanega belega maslenega fižola
- 1 majhen avokado
- 4 mlade čebulice
- sok in lupinica 1 limete
Preberite tudi

Odlične korejske jedi na domač način
Vse bolj priljubljena korejska kuhinja temelji na rižu, sveži zelenjavi, tofuju, začimbah in slovitem kimčiju.

Ražnjiči - recepti in triki za peko
Odkrijte najboljše trike za pripravo ražnjičev na žaru! Sočni, okusni in vedno popolno pečeni – preberite naše preproste nasvete in recepte.

Retro rezine za nostalgike
Odkrijte recepte za nostalgične sladke rezine, ki vas s prvim grižljajem popeljejo v brezskrbne čase otroštva. Privoščite si sladek spomin!
Sestavine
- 350 g puranjih prsi
- 1 skodelica ovsenih kosmičev
- 15 g naribanega parmezana
- ½ žličke posušenega timijana
- ½ žličke posušenega origana
- 1 žlička mlete paprike
- 1 veliko jajce
- sol
- poper
- poljubna zelenjava za prilogo
pomaka
- 180 g kuhanega belega maslenega fižola
- 1 majhen avokado
- 4 mlade čebulice
- sok in lupinica 1 limete
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Kosmiče v plitki skledi zmešamo s parmezanom, zelišči in začimbami. Puranje prsi narežemo na debele trakove, jih posolimo in popramo. Jajce stepemo in vanj pomočimo puranje trakove, nato pa jih povaljamo v začinjenih kosmičih. Puranje palčke položimo na pekač tako, da je med njimi dovolj prostora, in pečemo 12 minut.
Medtem odcedimo fižol, avokado olupimo in mu odstranimo koščico, čebulico pa očistimo in nasekljamo. Nato fižol, avokado, čebulo, sok in lupino limete damo v skledo, začinimo s soljo, premešamo in s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko maso.
Puranje palčke lahko jemo tople ali hladne. Postrežemo jih s pripravljeno pomako in poljubno svežo zelenjavo. Mi smo izbrali češnjeve paradižnike in liste mešane solate ter prilogo popestrili s semeni granatnega jabolka.