
Hrustljav krompirček z žajbljem
Hrustljav krompirček z žajbljem

Sestavine
- 1,5 kg majhnega krompirja
- pest žajbljevih lističev
- 5 žlic olja
- sol

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

Super recepti za pozen sobotni zajtrk (brunch)
Se vam kdaj zgodi, da ob koncu tedna nekoliko dlje poležite v postelji in ste nato v zadregi, ker bi radi nekaj pojedli, a je že prepozno za zajtrk in prekmalu za kosilo? Potem si privoščite brunch!

Tri nepozabne sredozemske jedi po receptih Jamieja Oliverja
Bi si želeli navdušili z recepti Jamia Oliverja? Pa poglejmo, kako pripraviti tri preproste sredozemske jedi iz le petih sestavin.
Sestavine
- 1,5 kg majhnega krompirja
- pest žajbljevih lističev
- 5 žlic olja
- sol
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Z ostrim nožem v vsak krompir naredimo globoke vzdolžne in prečne zareze, da dobimo karo vzorec. Krompir solimo in v vsakega vstavimo žajbljev list. Damo ga v pekač, prelijemo z oljem, premešamo in pečemo 45 minut, nato temperaturo povečamo na 220 °C in pečemo še pol ure.