
Kuhana teletina s kruhovim hrenom
Kuhana teletina s kruhovim hrenom

Sestavine
- 800 g–1 kg teletine brez kosti (stegno)
- 8 korenčkov
- ¼ gomoljne zelene
- ½ porovega stebla
- 1 čebula
- 4 zrna belega popra
- ščepec soli
- nekaj vejic peteršilja
kruhov hren
- 100 g belega kruha
- 2 dl čiste telečje juhe
- 2 žlici sveže naribanega hrena
- 1 žlica masla
- 1,5 dl sladke smetane
- sol
- sveže zmlet poper
- šopek drobnjaka
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 800 g–1 kg teletine brez kosti (stegno)
- 8 korenčkov
- ¼ gomoljne zelene
- ½ porovega stebla
- 1 čebula
- 4 zrna belega popra
- ščepec soli
- nekaj vejic peteršilja
kruhov hren
- 100 g belega kruha
- 2 dl čiste telečje juhe
- 2 žlici sveže naribanega hrena
- 1 žlica masla
- 1,5 dl sladke smetane
- sol
- sveže zmlet poper
- šopek drobnjaka
Postopek
Por, čebulo, zeleno in korenček očistimo. Po potrebi zelenjavo tudi olupimo ali ostrgamo. Zelenjavo (razen korenčka) pristavimo v 2 litrih hladne vode, ki smo ji dodali sol, poprova zrna in peteršiljeve vejice, ter zavremo. Nato damo v lonec meso in počasi kuhljamo približno eno uro. Deset minut pred koncem kuhanja dodamo še korenček in skuhamo, tako da je še čvrst.
Kruhov hren pripravimo tako, da iz lonca, v katerem smo kuhali meso, vzamemo 2 decilitra juhe. V kozico damo juho, maslo, sladko smetano in hren. Dodamo kruh, narezan na kocke, začinimo, hitro zavremo, nato pa odstavimo. Drobnjak operemo in narežemo na kolobarčke.
Kuhano meso vzamemo iz juhe. Tudi korenček previdno poberemo iz juhe. Meso narežemo na tanke rezine. Kruhov hren premešamo in naložimo na postrežne krožnike. Na hren položimo rezine mesa in korenček. Okrog kruhovega hrena pa pokapamo malo juhe, ki smo ji primešali narezan drobnjak.