© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hruške s čokolado iz pečice

Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.

Hruške s čokolado iz pečice

Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI104590-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 100 g krušnih drobtin
  • 100 g nasekljane temne čokolade
  • 100 g rjavega sladkorja demerara
  • 85 g masla
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 4 zrele hruške
  • vaniljev sladoled ali jogurt, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g krušnih drobtin
  • 100 g nasekljane temne čokolade
  • 100 g rjavega sladkorja demerara
  • 85 g masla
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 4 zrele hruške
  • vaniljev sladoled ali jogurt, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. V skledi zmešamo drobtine, čokolado in sladkor. Maslo raztopimo z javorjevim sirupom in mešanico vmešamo v suhe sestavine.

2

Hruške olupimo, odstavimo peščišča in jih narežemo na večje kose. Razporedimo jih v nepregoren pekač s prostornino enega litra in prekrijemo s čokoladno mešanico. Pečemo 25 do 30 minut, nato pa pečeno pustimo 10 minut ohlajati. Postrežemo z vaniljevim sladoledom ali jogurtom.

Nasvet

Krušne drobtine lahko naredite tudi sami. Kruhu odstranite skorjo in ga nadrobite na manjše kose. Razporedite jih na papir za peko in pecite v pečici na srednji temperaturi. Ko se kosi spečejo, jih zmeljite v kuhinjskem strojčku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.