Kaj boste skuhali danes?
Hruške s čokolado iz pečice
Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.
Hruške s čokolado iz pečice
Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.
Sestavine
- 100 g krušnih drobtin
- 100 g nasekljane temne čokolade
- 100 g rjavega sladkorja demerara
- 85 g masla
- 3 žlice javorjevega sirupa
- 4 zrele hruške
- vaniljev sladoled ali jogurt, ko postrežemo
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 100 g krušnih drobtin
- 100 g nasekljane temne čokolade
- 100 g rjavega sladkorja demerara
- 85 g masla
- 3 žlice javorjevega sirupa
- 4 zrele hruške
- vaniljev sladoled ali jogurt, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. V skledi zmešamo drobtine, čokolado in sladkor. Maslo raztopimo z javorjevim sirupom in mešanico vmešamo v suhe sestavine.
Hruške olupimo, odstavimo peščišča in jih narežemo na večje kose. Razporedimo jih v nepregoren pekač s prostornino enega litra in prekrijemo s čokoladno mešanico. Pečemo 25 do 30 minut, nato pa pečeno pustimo 10 minut ohlajati. Postrežemo z vaniljevim sladoledom ali jogurtom.
Nasvet
Krušne drobtine lahko naredite tudi sami. Kruhu odstranite skorjo in ga nadrobite na manjše kose. Razporedite jih na papir za peko in pecite v pečici na srednji temperaturi. Ko se kosi spečejo, jih zmeljite v kuhinjskem strojčku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Narastek iz divjih gob in kostanja
Gobe, kostanj, korenovke in krompirjev pire bomo združili v slastni jesenski zloženki
Testenine z omako iz pečenih paprik
Solata z robidnicami, rdečo peso, kozjim sirom in makovimi krutoni
Pisana poznopoletna solata. Če nimate kozjega sira, vzemite feto.