© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hruške s čokolado iz pečice

Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.

Hruške s čokolado iz pečice

Sladica ob kateri se prileže žlička sladoleda ali jogurta.

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI104590-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 100 g krušnih drobtin
  • 100 g nasekljane temne čokolade
  • 100 g rjavega sladkorja demerara
  • 85 g masla
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 4 zrele hruške
  • vaniljev sladoled ali jogurt, ko postrežemo
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 100 g krušnih drobtin
  • 100 g nasekljane temne čokolade
  • 100 g rjavega sladkorja demerara
  • 85 g masla
  • 3 žlice javorjevega sirupa
  • 4 zrele hruške
  • vaniljev sladoled ali jogurt, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. V skledi zmešamo drobtine, čokolado in sladkor. Maslo raztopimo z javorjevim sirupom in mešanico vmešamo v suhe sestavine.

2

Hruške olupimo, odstavimo peščišča in jih narežemo na večje kose. Razporedimo jih v nepregoren pekač s prostornino enega litra in prekrijemo s čokoladno mešanico. Pečemo 25 do 30 minut, nato pa pečeno pustimo 10 minut ohlajati. Postrežemo z vaniljevim sladoledom ali jogurtom.

Nasvet

Krušne drobtine lahko naredite tudi sami. Kruhu odstranite skorjo in ga nadrobite na manjše kose. Razporedite jih na papir za peko in pecite v pečici na srednji temperaturi. Ko se kosi spečejo, jih zmeljite v kuhinjskem strojčku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.