Kaj boste skuhali danes?
Dušeno gorčično meso
Najboljša začimba za meso je gorčica!
Dušeno gorčično meso
Najboljša začimba za meso je gorčica!
Sestavine
- 400 g svinjskega plečeta
- 400 g govedine od stegna
- 400 g čebule
- 80 g olja
- 1 žlica kisa
- sol
- poper
- ½ žlice kumine
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 3 stroki česna
- 1 žlica gladke moke
- 2 žlici gorčice
- 1,25 dl kisle smetane
- omaka za pečenko ali krepka juha za zalivanje
- sesekljan peteršilj za posip
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 400 g svinjskega plečeta
- 400 g govedine od stegna
- 400 g čebule
- 80 g olja
- 1 žlica kisa
- sol
- poper
- ½ žlice kumine
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 3 stroki česna
- 1 žlica gladke moke
- 2 žlici gorčice
- 1,25 dl kisle smetane
- omaka za pečenko ali krepka juha za zalivanje
- sesekljan peteršilj za posip
Postopek
Čebulo olupimo in narežemo na lističe. Svinjino in govedino narežemo na tanke rezine ter začinimo s poprom in kumino. Česen olupimo in narežemo na tanke rezinice.
V dovolj veliki ponvi segrejemo olje. Čebulo svetlo prepražimo, zalijemo s kisom, dodamo meso in česen, solimo in vse skupaj dobro prepražimo. Med dušenjem večkrat zalijemo z omako za pečenko ali juho in dušimo tako dolgo, da je meso primerno mehko. Meso pomokamo, vmešamo gorčico, paradižnikovo mezgo in kislo smetano ter dušimo do konca. Gorčično meso serviramo na tople krožnike in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Kot priloga teknejo kruhovi cmoki.
Kruhovi cmoki
Kruhove cmoke pripravimo tako, da na 50 g spenjenega masla zarumenimo 1 manjšo sesekljano čebulo, jo odstavimo in ji dodamo 2 žlici sesekljanega peteršilja. Pet žemelj narežemo na drobne kocke, jih prelijemo s čebulno zmesjo in dobro premešamo. V 1,5 dl mleka razžvrkljamo 2 jajci in malo soli. Žemlje prelijemo še z jajčno zmesjo, premešamo in pustimo nekaj časa, da se masa prepoji. Nato dodamo 60 g ostre moke in maso pregnetemo. Z vlažnimi rokami iz kruhove mase oblikujemo primerno velike cmoke in jih kuhamo 15 minut v vreli slani vodi.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Dušena piščančja bedra s paradižnikom
Dvojni tatar brancina s pirejem iz peteršiljeve korenine
Presenetite goste s tatarjem brancina na posteljici peteršiljevega pireja in čipsa.