© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveji golaž

Če gostimo veliko družbo, je goveji golaž odlična zamisel.

Goveji golaž

Če gostimo veliko družbo, je goveji golaž odlična zamisel.

Čas priprave 2 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 10–12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
golaz_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 kg govejega bočnika
  • 4 dl olja
  • 1,5 kg čebule
  • 10 strokov česna
  • 4 žlice sladke mlete paprike
  • 1 liter čiste goveje juhe
  • 3 paradižniki
  • 5 brinovih jagod
  • 4 lovorovi listi
  • 1 žlica majarona
  • 1 žlička mlete kumine
  • ½ žličke sveže zmletega popra
  • 1 žlička nasekljanega luštreka
  • malo timijana
  • malo krebuljice
  • sol
  • kajenski poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 kg govejega bočnika
  • 4 dl olja
  • 1,5 kg čebule
  • 10 strokov česna
  • 4 žlice sladke mlete paprike
  • 1 liter čiste goveje juhe
  • 3 paradižniki
  • 5 brinovih jagod
  • 4 lovorovi listi
  • 1 žlica majarona
  • 1 žlička mlete kumine
  • ½ žličke sveže zmletega popra
  • 1 žlička nasekljanega luštreka
  • malo timijana
  • malo krebuljice
  • sol
  • kajenski poper

Postopek

1

Meso operemo pod hladno vodo, dobro osušimo in vzdolžno narežemo na široke trakove, te pa na kocke. Čebulo drobno nasekljamo.

Rindsgulasch Styria-BeefubProd 10/042004 08 17
2

V veliki posodi segrejemo olje. Na njem med stalnim mešanjem svetlo rjavo prepražimo čebulo. Potresemo jo z mleto papriko in takoj zalijemo z malo juhe, da paprika ne postane grenka. Vse dobro premešamo.

3

Česen drobno nasekljamo, brinove jagode zmečkamo. Paradižnik narežemo na drobne kocke in ga z vsemi začimbami in zelišči dodamo čebuli. Mešanico počasi kuhamo približno 10 minut, nato dodamo meso in med mešanjem dolivamo govejo juho, tako da je meso ves čas pokrito s tekočino.

4

Golaž naj na nizki temperaturi nežno vre približno 2 uri. Lahko ga kuhamo tudi dlje – toliko časa, da se meso zelo zmehča in čebula razpade v gosto omako, kar dosežemo tudi z nenehnim mešanjem. Golaž po okusu še malo začinimo. Preden ga postrežemo, odstranimo lovor.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.