Kaj boste skuhali danes?
Goveji golaž
Če gostimo veliko družbo, je goveji golaž odlična zamisel.
Goveji golaž
Če gostimo veliko družbo, je goveji golaž odlična zamisel.
Sestavine
- 2 kg govejega bočnika
- 4 dl olja
- 1,5 kg čebule
- 10 strokov česna
- 4 žlice sladke mlete paprike
- 1 liter čiste goveje juhe
- 3 paradižniki
- 5 brinovih jagod
- 4 lovorovi listi
- 1 žlica majarona
- 1 žlička mlete kumine
- ½ žličke sveže zmletega popra
- 1 žlička nasekljanega luštreka
- malo timijana
- malo krebuljice
- sol
- kajenski poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 kg govejega bočnika
- 4 dl olja
- 1,5 kg čebule
- 10 strokov česna
- 4 žlice sladke mlete paprike
- 1 liter čiste goveje juhe
- 3 paradižniki
- 5 brinovih jagod
- 4 lovorovi listi
- 1 žlica majarona
- 1 žlička mlete kumine
- ½ žličke sveže zmletega popra
- 1 žlička nasekljanega luštreka
- malo timijana
- malo krebuljice
- sol
- kajenski poper
Postopek
Meso operemo pod hladno vodo, dobro osušimo in vzdolžno narežemo na široke trakove, te pa na kocke. Čebulo drobno nasekljamo.
V veliki posodi segrejemo olje. Na njem med stalnim mešanjem svetlo rjavo prepražimo čebulo. Potresemo jo z mleto papriko in takoj zalijemo z malo juhe, da paprika ne postane grenka. Vse dobro premešamo.
Česen drobno nasekljamo, brinove jagode zmečkamo. Paradižnik narežemo na drobne kocke in ga z vsemi začimbami in zelišči dodamo čebuli. Mešanico počasi kuhamo približno 10 minut, nato dodamo meso in med mešanjem dolivamo govejo juho, tako da je meso ves čas pokrito s tekočino.
Golaž naj na nizki temperaturi nežno vre približno 2 uri. Lahko ga kuhamo tudi dlje – toliko časa, da se meso zelo zmehča in čebula razpade v gosto omako, kar dosežemo tudi z nenehnim mešanjem. Golaž po okusu še malo začinimo. Preden ga postrežemo, odstranimo lovor.