© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Govedina po tajsko

Govedina po tajsko

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
govedina po tajsko

Sestavine

  • 2 žlici olja
  • 400 g govejega stegna
  • 1 rdeč čili
  • 2 žlici ostrigove omake
  • pest listov bazilike
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 2 žlici olja
  • 400 g govejega stegna
  • 1 rdeč čili
  • 2 žlici ostrigove omake
  • pest listov bazilike

Postopek

1

Govedino narežemo na tanke rezine. Čili razpolovimo, očistimo semena in ga narežemo na drobne kocke. Vok ali večjo ponev močno segrejemo, prelijemo z oljem in zavrtimo, da se olje razporedi po celi posodi. Dodamo rezine govedine in čili. Med neprestanim mešanjem meso pečemo, da se rahlo rjavo obarva; to traja približno 3 minute.

2

Meso nato prelijemo z ostrigovo omako in na kratko še popečemo, da omaka prekrije celotno meso. Na koncu posujemo še z listi bazilike. Govedino po tajsko postrežemo z rižem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.