© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Govedina po tajsko

Govedina po tajsko

Čas priprave 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
govedina po tajsko

Sestavine

  • 2 žlici olja
  • 400 g govejega stegna
  • 1 rdeč čili
  • 2 žlici ostrigove omake
  • pest listov bazilike

Sestavine

  • 2 žlici olja
  • 400 g govejega stegna
  • 1 rdeč čili
  • 2 žlici ostrigove omake
  • pest listov bazilike

Postopek

1

Govedino narežemo na tanke rezine. Čili razpolovimo, očistimo semena in ga narežemo na drobne kocke. Vok ali večjo ponev močno segrejemo, prelijemo z oljem in zavrtimo, da se olje razporedi po celi posodi. Dodamo rezine govedine in čili. Med neprestanim mešanjem meso pečemo, da se rahlo rjavo obarva; to traja približno 3 minute.

2

Meso nato prelijemo z ostrigovo omako in na kratko še popečemo, da omaka prekrije celotno meso. Na koncu posujemo še z listi bazilike. Govedino po tajsko postrežemo z rižem.

Priljubljeni recepti

Cheesecake

Klasika iz New Yorka - cheesecake je že nekaj let ena najbolj trendnih tort. S sezonskim sadjem je zmagovalka v vseh letnih časih.

1 h 15 min
Enostavno

Italijanski sendvič

Za popoln izlet vzemite s seboj ta božanski sendvič

10 min
Enostavno

Telečje kroglice z aromatično paradižnikovo omako

Telečji "čufti" s paradižnikovo omako

1 h
Srednje zahtevno

Dušena vratovina v čebulni omaki

Čebulna omaka popestri vratovino, ki se v ustih kar topi.

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.