© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju

Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico

Kostanjev zvitek v slaninskem ovoju

Kostanj in slanina se v tem receptu združita v pravo praznično poslastico

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI188446pix_558x620_acf_cropped

Sestavine

nadev

  • 1 žlica masla
  • 3 sesekljane čebule
  • 2 žlici natrganih žajbljevih listov
  • 200 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 100 g lešnikov
  • 100 g krušnih drobtin
  • ½ žličke muškatnega oreška
  • 2 veliki jajci
  • sol
  • poper
  • 15 rezin pečene slanine
  • maslo za premaz
  • na maslu ocvrti žajbljevi listi za okras
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

nadev

  • 1 žlica masla
  • 3 sesekljane čebule
  • 2 žlici natrganih žajbljevih listov
  • 200 g olupljenega kuhanega kostanja
  • 100 g lešnikov
  • 100 g krušnih drobtin
  • ½ žličke muškatnega oreška
  • 2 veliki jajci
  • sol
  • poper
  • 15 rezin pečene slanine
  • maslo za premaz
  • na maslu ocvrti žajbljevi listi za okras

Postopek

1

Maslo stopimo v veliki ponvi z neoprijemljivim dnom in čebulo nežno pražimo 10 do 15 minut, da se zmehča. Dodamo žajbelj in še tega pražimo eno minuto. Vse prestavimo v veliko skledo. Kostanj v sekljalniku sesekljamo na drobne koščke in ga stresemo k čebuli. Sesekljamo še lešnike in tudi te stresemo v skledo. Dodamo še drobtine, muškatni orešek, stepena jajca, žličko soli in poper po želji. Sestavine dobro premešamo.

2

Odtrgamo velik kos aluminijaste folije. Na sredi folije z maslom premažemo pravokotnik v velikosti približno 30 x 40 cm. Po premazanem delu zložimo v vrsti trakove slanine, tako da se nekoliko prekrivajo. Z valjarjem jih počasi, vendar čvrsto povaljamo po dolžini, da se trakovi slanine nekoliko raztegnejo. Nanje naložimo nadev v obliki valja. S folijo ga obložimo s slanino tako, da je popolnoma ovit. Čvrsto ga zavijemo v še en kos folije, robove stisnemo in ga povaljamo po delovni površini, da je enakomerno debel in okrogel. Za nekaj časa ga postavimo v hladilnik (lahko ga pripravimo tudi dan pred peko).

3

Pečico segrejemo na 220 °C. Zvitek odvijemo, folijo odstranimo in ga damo v malo naoljen pekač ter pečemo pol ure, da se slanina hrustljavo zapeče. Narežemo ga na rezine in postrežemo. Po želji ga okrasimo z listi žajblja, ocvrtimi na maslu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.