
Kaj boste skuhali danes?
Polnjene bučke v pečici
Polnjene bučke v pečici

Sestavine
- 4 bučke
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- mešana solata za prilogo
nadev
- 50 g belih krušnih drobtin
- 50 g pinjol
- 6 mladih čebulic
- 1 strok česna
- 6 na soncu sušenih paradižnikov v olju
- 1 žlička timijanovih lističev
- 25 g naribanega parmezana
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 4 bučke
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- mešana solata za prilogo
nadev
- 50 g belih krušnih drobtin
- 50 g pinjol
- 6 mladih čebulic
- 1 strok česna
- 6 na soncu sušenih paradižnikov v olju
- 1 žlička timijanovih lističev
- 25 g naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Bučke vzdolžno prepolovimo. Položimo jih v eni vrsti v nepregorno skledo s prerezano stranjo navzgor, premažemo z žličko olja in pečemo 20 minut.
Mlado čebulo očistimo in narežemo na tenke rezine, česen olupimo in stremo. Paradižnik odcedimo, osušimo in malo narežemo. Vse sestavine za nadev zmešamo in začinimo s soljo in veliko črnega popra.
Nadev razporedimo po delno pečenih bučkah in pokapljamo s preostalim oljčnim oljem. Nadevane bučke pečemo še 10 do 15 minut, da se zmehčajo, nadev pa postane hrustljav in zlato obarvan. Bučke postrežemo tople z mešano solato.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lazanja z jajčevci
Lazanja malce drugače - najbolje s svežo baziliko in z jajčevci z domačega vrta.
Solata s tunino in šparglji
Solata iz Nice, a s preobratom: namesto stročjega fižola si privoščimo nežne šparglje