© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polnjene bučke v pečici

Polnjene bučke v pečici

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
italian stuffed courgetteshealhty

Sestavine

  • 4 bučke
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • mešana solata za prilogo

nadev

  • 50 g belih krušnih drobtin
  • 50 g pinjol
  • 6 mladih čebulic
  • 1 strok česna
  • 6 na soncu sušenih paradižnikov v olju
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 25 g naribanega parmezana
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 bučke
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • mešana solata za prilogo

nadev

  • 50 g belih krušnih drobtin
  • 50 g pinjol
  • 6 mladih čebulic
  • 1 strok česna
  • 6 na soncu sušenih paradižnikov v olju
  • 1 žlička timijanovih lističev
  • 25 g naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 220 °C. Bučke vzdolžno prepolovimo. Položimo jih v eni vrsti v nepregorno skledo s prerezano stranjo navzgor, premažemo z žličko olja in pečemo 20 minut.

2

Mlado čebulo očistimo in narežemo na tenke rezine, česen olupimo in stremo. Paradižnik odcedimo, osušimo in malo narežemo. Vse sestavine za nadev zmešamo in začinimo s soljo in veliko črnega popra.

3

Nadev razporedimo po delno pečenih bučkah in pokapljamo s preostalim oljčnim oljem. Nadevane bučke pečemo še 10 do 15 minut, da se zmehčajo, nadev pa postane hrustljav in zlato obarvan. Bučke postrežemo tople z mešano solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.