
Lososovi in kumarični zalogajčki
Lososovi in kumarični zalogajčki

Sestavine
- ½ kumare
- 100 g dimljenega lososa
- 1 ½ žlice crème fraîche (ali kisle smetane)
- stisk limonovega soka in malo lupinice
- sol
- črni poper

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- ½ kumare
- 100 g dimljenega lososa
- 1 ½ žlice crème fraîche (ali kisle smetane)
- stisk limonovega soka in malo lupinice
- sol
- črni poper
Postopek
Kumaro po dolgem razpolovimo, ji odstranimo semena in jo diagonalno narežemo na ½ do 1 cm debele rezine. Lososa narežemo na tanke rezine in jih zasukamo ter ovijemo okrog koščkov kumare. Razporedimo jih na servirni krožnik.
Zmešamo crème fraîche, limonov sok in malo soli, nato žličko mešanice položimo na lososove klobčiče. Preden zalogajčke ponudimo, jih posujemo z malo črnega popra in limonove lupinice.