
Vroči narastki s kokosom in malinami
Klasična kombinacija okusov - tokrat v narastkih z marmelado in svežimi malinami
Vroči narastki s kokosom in malinami
Klasična kombinacija okusov - tokrat v narastkih z marmelado in svežimi malinami

Sestavine
- 400 g malin
- 140 g svetlega sladkorja muskovado in še 4 žlice za omako
- 6 žlic malinove marmelade
- 140 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 140 g kokosove moke
- 3 velika jajca
- 100 g stopljenega masla
- 2,5 dl kokosovega mleka
- 1 žlička sode bikarbone
- maslo za premaz skodelic
- jogurt z okusom kokosa ali vanilje ali grški jogurt, ko postrežemo

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.
Sestavine
- 400 g malin
- 140 g svetlega sladkorja muskovado in še 4 žlice za omako
- 6 žlic malinove marmelade
- 140 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 140 g kokosove moke
- 3 velika jajca
- 100 g stopljenega masla
- 2,5 dl kokosovega mleka
- 1 žlička sode bikarbone
- maslo za premaz skodelic
- jogurt z okusom kokosa ali vanilje ali grški jogurt, ko postrežemo
Postopek
Tretjino malin in 4 žlice sladkorja damo v manjšo kozico. Kuhamo na nizki temperaturi, pretlačimo maline in jih zmešamo s sladkorjem, da dobimo omako, sladkor pa se stopi. Vmešamo še preostale maline in kuhamo 1 minuto. Nato preverimo, ali je omaka dovolj sladka, kozico odstavimo in omako prelijemo v skledo, da se ohladi in je pripravljena za postrežbo.
Pečico segrejemo na 180 °C. Z maslom namastimo 6 ognjevarnih skodelic za kavo (približno 2,5 dl) ali za narastek. Na dno vsake skodelice damo žlico malinove marmelade.
Moko, pecilni prašek, 140 g sladkorja in 85 g kokosa mešamo v multipraktiku tako dolgo, da kokos ni več viden. Jajca stepemo z maslom in kokosovim mlekom. Suhe sestavine stresemo v skledo, jim dodamo sodo bikarbono in nato prilijemo še jajčno mešanico. Mešamo, da dobimo gladko maso. Zmes z žlico razporedimo po pripravljenih skodelicah in jo posujemo s preostalim kokosom. Skodelice položimo na pladenj in pečemo 30 minut, da masa lepo naraste in se zlato zapeče, lesena palčka, s katero naredimo preizkus, pa je čista, ko jo potegnemo iz testa.
Narastke pustimo stati 5 minut, nato jih okrasimo z malo malinove omake in jogurta. Preostalo malinovo omako in jogurt postrežemo posebej.