
Peresniki z lososom, papriko in gobami
Peresniki z lososom, papriko in gobami

Sestavine
- 350 g testenin peresnikov
- 2 lososova fileja (vsak pribl. 170 g)
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici pinjol
- 1 rdeča paprika
- 300 g gob
- pest listov bazilike

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- 350 g testenin peresnikov
- 2 lososova fileja (vsak pribl. 170 g)
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici pinjol
- 1 rdeča paprika
- 300 g gob
- pest listov bazilike
Postopek
Papriko očistimo semen in jo narežemo na kose. Gobe narežemo na rezine. Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Šest minut, preden so kuhane, damo v vodo še lososova fileja.
V ponvi segrejemo olje ter popražimo pinjole. Dodamo papriko in pečemo, da se zmehča. Primešamo gobe in mešamo toliko časa, da se začenjajo mehčati, nato prilijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine.
Ko so testenine skuhane, odstranimo lososova fileja in ju položimo na krožnik. Testenine odcedimo. Z vilicami raztrgamo fileja in ju vmešamo v zelenjavo, priložimo testenine in liste bazilike, začinimo s poprom, rahlo premešamo in postrežemo.