
Peresniki z lososom, papriko in gobami
Peresniki z lososom, papriko in gobami

Sestavine
- 350 g testenin peresnikov
- 2 lososova fileja (vsak pribl. 170 g)
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici pinjol
- 1 rdeča paprika
- 300 g gob
- pest listov bazilike

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Slasten namaz iz pečenih paprik
To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok
Sestavine
- 350 g testenin peresnikov
- 2 lososova fileja (vsak pribl. 170 g)
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici pinjol
- 1 rdeča paprika
- 300 g gob
- pest listov bazilike
Postopek
Papriko očistimo semen in jo narežemo na kose. Gobe narežemo na rezine. Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Šest minut, preden so kuhane, damo v vodo še lososova fileja.
V ponvi segrejemo olje ter popražimo pinjole. Dodamo papriko in pečemo, da se zmehča. Primešamo gobe in mešamo toliko časa, da se začenjajo mehčati, nato prilijemo zajemalko vode, v kateri se kuhajo testenine.
Ko so testenine skuhane, odstranimo lososova fileja in ju položimo na krožnik. Testenine odcedimo. Z vilicami raztrgamo fileja in ju vmešamo v zelenjavo, priložimo testenine in liste bazilike, začinimo s poprom, rahlo premešamo in postrežemo.