
Ovsena pita s suhimi slivami
Zdrava in okusna pita s suhimi slivami
Ovsena pita s suhimi slivami
Zdrava in okusna pita s suhimi slivami

Sestavine
- 6 jajc ali 300 g beljakov
- 300 g ovsenih kosmičev
- 400 g zrelih sladkih hrušk
- 200 g suhih sliv brez koščic (lahko jih nadomestimo z borovnicami)
- 1 žlička vanilje v prahu (ali semena iz 1 vaniljevega stroka)
- malo cimeta, po želji
- kokosova mast za pekač
Preberite tudi

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.

Pomladni čupavci: kokosove kocke z marmelado
Dobri stari čupavci, tokrat v pomladni preobleki. Sočen biskvit, limonova krema, marmelada in pri čupavcih nepogrešljivi kokos
Sestavine
- 6 jajc ali 300 g beljakov
- 300 g ovsenih kosmičev
- 400 g zrelih sladkih hrušk
- 200 g suhih sliv brez koščic (lahko jih nadomestimo z borovnicami)
- 1 žlička vanilje v prahu (ali semena iz 1 vaniljevega stroka)
- malo cimeta, po želji
- kokosova mast za pekač
Postopek
Suhe slive predhodno namočimo za nekaj ur ali čez noč.
Pečico segrejemo na 180 °C. V razžvrkljana jajca ali beljake dodamo ovsene kosmiče, dobro premešamo in pustimo stati 5 do 10 minut, da kosmiči malo nabreknejo. Medtem hruške drobno naribamo in jih dodamo kosmičem. Primešamo še vaniljo in, po želji, cimet.
Pekač namastimo in vanj damo polovico ovsene zmesi. Nato po celotni površini razporedimo odcejene suhe slive (ali borovnice) in nanje naložimo še drugo polovico ovsene zmesi. Pekač pokrijemo z alufolijo in pečemo približno 20 do 25 minut, nato alufolijo odstranimo in pečemo še 5 do 10 minut, da se skorjica zlato zapeče.