Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Prosena kaša s suhimi slivami

Prosena kaša je bila od nekdaj del slovenske tradicije.

Prosena kaša s suhimi slivami

Prosena kaša je bila od nekdaj del slovenske tradicije.

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 do 6 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
prosena kaša

Sestavine

  • 1 lonček (2 dl) prosene kaše
  • 6–8 dl mleka (odvisno od tega, kako gosto kašo želimo)
  • 1–2 žlici sladkorja (po okusu)
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 vaniljev strok
  • ščep soli
  • 12 mehkih suhih sliv

Preberite tudi

pasta-miso

Kaj je koji?

Za sojino omako, miso in sake se lahko zahvalimo plesni koji – skrivnosti okusa v številnih slavnih japonskih jedeh.

ciscenje-ostrig_uvodna

Kako izluščimo ostrige

Korak za korakom do varnega in učinkovitega odpiranja ostrig. Preprečite poškodbe in ohranite ostrige sveže ter brez odkrhnjenih koščkov lupine.

Sestavine

  • 1 lonček (2 dl) prosene kaše
  • 6–8 dl mleka (odvisno od tega, kako gosto kašo želimo)
  • 1–2 žlici sladkorja (po okusu)
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 vaniljev strok
  • ščep soli
  • 12 mehkih suhih sliv

Postopek

1

Proseno kašo stresemo v cedilo, jo operemo in odcedimo. Slive narežemo na manjše koščke.

2

V kozici pristavimo mleko in mu dodamo vaniljev strok in sladkor. Ko mleko zavre, vanj vsujemo kašo, solimo, zmanjšamo temperaturo in kuhamo približno 30 minut. Vmes večkrat premešamo, da se kaša ne prime dna kozice.

3

Ko je kaša že skoraj kuhana, prilijemo smetano in dodamo narezane slive. Dobro pomešamo in kuhamo še približno 5 minut. Če se nam zdi kaša pregosta, dodamo še malo mleka.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.