© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Dimljeni losos s kaprami in marinirano šalotko

Osvežilna predjed kontrastnih okusov in tekstur 

Dimljeni losos s kaprami in marinirano šalotko

Osvežilna predjed kontrastnih okusov in tekstur 

Čas priprave 20 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
dimljeni losos s kaprami in marinirano salotko

Sestavine

  • 1 dl riževega kisa
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 2 francoski (podolgovati) šalotki
  • 12 rezin dimljenega lososa (brez rjavih delcev)
  • 50 g endivije (ali druge grenke solate, kot sta radič ali rukola)
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • 25 g odcejenih in osušenih kaper iz slanice
  • repično olje
  • krhlji limone, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 1 dl riževega kisa
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • 2 francoski (podolgovati) šalotki
  • 12 rezin dimljenega lososa (brez rjavih delcev)
  • 50 g endivije (ali druge grenke solate, kot sta radič ali rukola)
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • 25 g odcejenih in osušenih kaper iz slanice
  • repično olje
  • krhlji limone, ko postrežemo

Postopek

1

Kis in sladkor damo v kozico z debelim dnom in ju zavremo, da se sladkor raztopi. Šalotko olupimo, jo narežemo na tanke kolobarčke in jo priložimo toplemu kisu. Premešamo in pretresemo v skledo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo na stran (šalotko lahko pripravimo že dva dni prej in jo hranimo v hladilniku).

2

Dimljenega lososa razporedimo po sredini vsakega krožnika. Rezine naj se rahlo prekrivajo. Postavimo na stran.

3

Solato operemo. Solato, drobnjak, kapre in nekaj kisa s šalotko damo v skledo in premešamo. Mešanico z žlico razporedimo po lososu, začinimo s črnim poprom, pokapamo z oljem in ponudimo s krhlji limone.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.