
Dimljeni losos s kaprami in marinirano šalotko
Osvežilna predjed kontrastnih okusov in tekstur
Dimljeni losos s kaprami in marinirano šalotko
Osvežilna predjed kontrastnih okusov in tekstur

Sestavine
- 1 dl riževega kisa
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 2 francoski (podolgovati) šalotki
- 12 rezin dimljenega lososa (brez rjavih delcev)
- 50 g endivije (ali druge grenke solate, kot sta radič ali rukola)
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 25 g odcejenih in osušenih kaper iz slanice
- repično olje
- krhlji limone, ko postrežemo

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 1 dl riževega kisa
- 1 žlica rjavega sladkorja
- 2 francoski (podolgovati) šalotki
- 12 rezin dimljenega lososa (brez rjavih delcev)
- 50 g endivije (ali druge grenke solate, kot sta radič ali rukola)
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 25 g odcejenih in osušenih kaper iz slanice
- repično olje
- krhlji limone, ko postrežemo
Postopek
Kis in sladkor damo v kozico z debelim dnom in ju zavremo, da se sladkor raztopi. Šalotko olupimo, jo narežemo na tanke kolobarčke in jo priložimo toplemu kisu. Premešamo in pretresemo v skledo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in postavimo na stran (šalotko lahko pripravimo že dva dni prej in jo hranimo v hladilniku).
Dimljenega lososa razporedimo po sredini vsakega krožnika. Rezine naj se rahlo prekrivajo. Postavimo na stran.
Solato operemo. Solato, drobnjak, kapre in nekaj kisa s šalotko damo v skledo in premešamo. Mešanico z žlico razporedimo po lososu, začinimo s črnim poprom, pokapamo z oljem in ponudimo s krhlji limone.