Kaj boste skuhali danes?
Kruhki z jajci, majonezo in krešo
Kruhki z jajci, majonezo in krešo
Sestavine
- 6 jajc
- pest vodne kreše
- 8 žlic kakovostne majoneze
- sol in poper
- 20 majhnih žemljic ali podobnih kruhkov
Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- 6 jajc
- pest vodne kreše
- 8 žlic kakovostne majoneze
- sol in poper
- 20 majhnih žemljic ali podobnih kruhkov
Postopek
Jajca kuhamo 10 minut, da so trdo kuhana, nato odlijemo vodo in jih za 5 minut položimo v mrzlo vodo, da se ohladijo. Olupimo jih, grobo nasekljamo in damo v skledo.
Vodno krešo grobo nasekljamo, dodamo k jajcem, dodamo še majonezo, solimo in popramo ter zmešamo. Žemljice ali druge kruhke prečno prerežemo, jih napolnimo z jajčno mešanico in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Zapečeni makarončki s cvetačo in sirom
Izboljšana različica slavnega mac'n'cheesa
Cheesecake s pomarančo in granatnim jabolkom
Ravno prav kiselkast, ravno prav sladek
Pečeni piščanec z zelenjavo, čičerko in sirom feta
Mediteranska piščančja pečenka