Kaj boste skuhali danes?
Kruhki z jajci, majonezo in krešo
Kruhki z jajci, majonezo in krešo
Sestavine
- 6 jajc
- pest vodne kreše
- 8 žlic kakovostne majoneze
- sol in poper
- 20 majhnih žemljic ali podobnih kruhkov
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- 6 jajc
- pest vodne kreše
- 8 žlic kakovostne majoneze
- sol in poper
- 20 majhnih žemljic ali podobnih kruhkov
Postopek
Jajca kuhamo 10 minut, da so trdo kuhana, nato odlijemo vodo in jih za 5 minut položimo v mrzlo vodo, da se ohladijo. Olupimo jih, grobo nasekljamo in damo v skledo.
Vodno krešo grobo nasekljamo, dodamo k jajcem, dodamo še majonezo, solimo in popramo ter zmešamo. Žemljice ali druge kruhke prečno prerežemo, jih napolnimo z jajčno mešanico in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ajdovi rezanci s postrvjo
Kremaste tortice s toplim češnjevim prelivom
Najtežje bo počakati, da bodo kremaste tortice nared za postrežbo