
Pečena piščančja stegna z mladim krompirjem, šparglji in česnom
Kosilo iz enega pekača
Pečena piščančja stegna z mladim krompirjem, šparglji in česnom
Kosilo iz enega pekača

Sestavine
- 750 g mladega krompirja
- 2 velika šopa špargljev
- 1 glavica česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 razpolovljena limona
- majhna pest vejic rožmarina
- 8 piščančjih stegen
- sol
- poper
Preberite tudi

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"
Sestavine
- 750 g mladega krompirja
- 2 velika šopa špargljev
- 1 glavica česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 razpolovljena limona
- majhna pest vejic rožmarina
- 8 piščančjih stegen
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir operemo in razpolovimo, špargljem odrežemo olesenele konce, glavo česna razdelimo na stroke. Krompir, šparglje, neolupljene stroke česna in olje damo v pekač (približno 30 x 20 cm). Na sestavine stisnemo limonov sok iz obeh polovic, nato polovici razrežemo na kose in jih dodamo v pekač. Solimo, vse skupaj premešamo, pokrijemo s folijo in pečemo približno 15 minut.
Folijo odstranimo in primešamo rožmarin. Piščančja bedra začinimo s soljo in poprom in jih enakomerno razporedimo po pekaču.
Pečemo še nadaljnjih 25 do 30 minut, da se krompir zmehča, piščanec pa je hrustljavo pečen. Jed postrežemo na sredino mize, tako da si vsak lahko postreže sam.