© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec v pivu

Piščanec v pivu

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
piscanec v pivu

Sestavine

  • 1 piščanec (2 kg)
  • 2 žlici olja
  • 25 g masla
  • 500 g mladih čebulic
  • 5 dl piva
  • 250 g šampinjonov
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 žlica moke
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 1 piščanec (2 kg)
  • 2 žlici olja
  • 25 g masla
  • 500 g mladih čebulic
  • 5 dl piva
  • 250 g šampinjonov
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • sveže zmlet poper
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlica sladke smetane
  • 1 žlica moke

Postopek

1

Piščanca razrežemo na primerne kose. Mlado čebulico narežemo na ne premajhne koščke, šampinjone očistimo, večje razpolovimo, manjše pustimo cele.

2

V kotličku segrejemo olje in maslo. Mlado čebulico prepražimo in tik preden začne rjaveti, jo s penovko poberemo iz kotlička. Na isti maščobi do lepe barve popečemo piščančje kose, nato jih potresemo z moko in ob stalnem mešanju pražimo 1 do 2 minuti. V kotliček vrnemo čebulo, zalijemo s pivom, dodamo šampinjone in zelenjavno osnovo, solimo in popramo.

3

Piščanca dušimo 40 do 45 minut, dokler se piščanec ne skuha. Po potrebi dodamo še malo jušne osnove. Odstranimo morebitno odvečno maščobo z omake, dodamo smetano in še enkrat zavremo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.