
Piščančje prsi z mešano zelenjavo
Sočen piščanec s kremasto pehtranovo omako
Piščančje prsi z mešano zelenjavo
Sočen piščanec s kremasto pehtranovo omako

Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi s kožo
- 1 žlica oljčnega olja
- 200 g drobnega krompirja
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 200 g poljubne mešane mlade zelenjave (brokoli, grah, bučka …)
- 2 žlici kisle smetane
- šopek pehtrana
- sol
- poper

Picerija Parma: prima časovni stroj s hibridnim delovanjem
V Ljubljani smo v neposredni bližini Cankarjevega doma obiskali najbolj legendarno picerijo na naših tleh.

Kosilo v hipu: Omake za testenine, ki jih pripravite v 20 minutah
Medtem ko zavrete vodo in skuhate testenine, bo omaka že na mizi. Odkrijte devet hitrih receptov za slastno kosilo v 20 minutah.

3 enostavni recepti z vrtnicami, ki vas bodo navdušili
Vrtnice niso le simbol ljubezni in lepote, temveč imajo pomembno mesto tudi v kulinariki. Kako dišave teh čudovitih rož enostavno prenesti na krožnik?
Sestavine
- 2 fileja piščančjih prsi s kožo
- 1 žlica oljčnega olja
- 200 g drobnega krompirja
- 5 dl piščančje jušne osnove
- 200 g poljubne mešane mlade zelenjave (brokoli, grah, bučka …)
- 2 žlici kisle smetane
- šopek pehtrana
- sol
- poper
Postopek
Piščančje prsi solimo in v široki ponvi na olju popečemo. Na vsaki strani jih pečemo 5 minut. Medtem operemo krompir, ga skrtačimo in narežemo na tanke kolobarje. Dodamo jih k piščancu in dobro premešamo. Dolijemo piščančjo osnovo, ponev pokrijemo in dušimo približno 10 minut, da se krompir skoraj do konca skuha.
Posodo odkrijemo, temperaturo zvišamo na največjo in tekočino pokuhamo skoraj do konca, toliko, da le pokriva dno ponve. V ponev dodamo narezano zelenjavo, pokrijemo in kuhamo 5 do 6 minut, da zelenjava ostane še čvrsta.
Dodamo kislo smetano, da se naredi kremna omaka, in začinimo po želji. Na koncu v omako vmešamo še grobo nasekljane liste pehtrana.
Nasvet
Če smo ljubitelji gorčične omake, vmešamo poleg kisle smetane tudi žlico polnozrnate gorčice.