© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščanec v gorčični omaki s pirejem iz zelene

Slasten piščanec v omaki, ki ga boste pripravljali znova in znova.

Piščanec v gorčični omaki s pirejem iz zelene

Slasten piščanec v omaki, ki ga boste pripravljali znova in znova.

Čas priprave 35 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 3 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Piščanec v gorčični omaki s pirejem iz zelene

Sestavine

  • 1 gomolj zelene
  • 3 fileji piščančjih prsi brez kože
  • 1 žlica angleške gorčice v prahu
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 8 žajbljevih listov
  • 100 g crème fraîche ali smetane za kuhanje
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 piščančja jušna kocka
  • 2 žlici zrnate gorčice
  • sol
  • poper
  • kuhana zelena zelenjava (brokoli, grah, ohrovt) za prilogo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 gomolj zelene
  • 3 fileji piščančjih prsi brez kože
  • 1 žlica angleške gorčice v prahu
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 8 žajbljevih listov
  • 100 g crème fraîche ali smetane za kuhanje
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 piščančja jušna kocka
  • 2 žlici zrnate gorčice
  • sol
  • poper
  • kuhana zelena zelenjava (brokoli, grah, ohrovt) za prilogo

Postopek

1

Zeleno olupimo, narežemo in skuhamo v osoljeni vodi.

2

Medtem damo piščančje prsi med dve plasti folije, jih rahlo potolčemo z valjarjem, da so enakomerne debeline, in jih posipamo z gorčico v prahu. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem na obeh straneh popečemo meso. Piščancu dodamo še strt česen in nasekljan žajbelj. Po eni minuti, ko česen zadiši, v ponev nadrobimo še jušno kocko. Prilijemo 1 dl vroče vode in dodamo 100 g crème fraîche ali smetane za kuhanje. Omako premešamo okoli piščanca, ponev pokrijemo s pokrovko in na srednji temperaturi kuhljamo 8 minut oziroma tako dolgo, da se piščanec skuha. Vmešamo zrnato gorčico in začinimo s črnim poprom.

3

Medtem ko se piščanec kuha, zeleno odcedimo in ji primešamo 2 žlici kisle smetane. Pretlačimo ali zmiksamo jo, da naredimo pire, in po okusu še dodatno začinimo. Piščanca postrežemo s pirejem in zeleno zelenjavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.