
Kaj boste skuhali danes?
Piščanec v gorčični omaki s pirejem iz zelene
Slasten piščanec v omaki, ki ga boste pripravljali znova in znova.
Piščanec v gorčični omaki s pirejem iz zelene
Slasten piščanec v omaki, ki ga boste pripravljali znova in znova.

Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 3 fileji piščančjih prsi brez kože
- 1 žlica angleške gorčice v prahu
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 8 žajbljevih listov
- 100 g crème fraîche ali smetane za kuhanje
- 2 žlici kisle smetane
- 1 piščančja jušna kocka
- 2 žlici zrnate gorčice
- sol
- poper
- kuhana zelena zelenjava (brokoli, grah, ohrovt) za prilogo

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 gomolj zelene
- 3 fileji piščančjih prsi brez kože
- 1 žlica angleške gorčice v prahu
- 2 žlički oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 8 žajbljevih listov
- 100 g crème fraîche ali smetane za kuhanje
- 2 žlici kisle smetane
- 1 piščančja jušna kocka
- 2 žlici zrnate gorčice
- sol
- poper
- kuhana zelena zelenjava (brokoli, grah, ohrovt) za prilogo
Postopek
Zeleno olupimo, narežemo in skuhamo v osoljeni vodi.
Medtem damo piščančje prsi med dve plasti folije, jih rahlo potolčemo z valjarjem, da so enakomerne debeline, in jih posipamo z gorčico v prahu. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem na obeh straneh popečemo meso. Piščancu dodamo še strt česen in nasekljan žajbelj. Po eni minuti, ko česen zadiši, v ponev nadrobimo še jušno kocko. Prilijemo 1 dl vroče vode in dodamo 100 g crème fraîche ali smetane za kuhanje. Omako premešamo okoli piščanca, ponev pokrijemo s pokrovko in na srednji temperaturi kuhljamo 8 minut oziroma tako dolgo, da se piščanec skuha. Vmešamo zrnato gorčico in začinimo s črnim poprom.
Medtem ko se piščanec kuha, zeleno odcedimo in ji primešamo 2 žlici kisle smetane. Pretlačimo ali zmiksamo jo, da naredimo pire, in po okusu še dodatno začinimo. Piščanca postrežemo s pirejem in zeleno zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Telečji oreški s šparglji in žafranovo omako
Zrezki s hrustljavo lešnikovo skorjo.