
Hrustljav piščanec s panceto in fižolom
Hrustljav piščanec s panceto in fižolom

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 piščančjih beder
- 200 g pancete v kockah
- 4 rdeče čebule
- 2 stroka česna
- 2 rožmarinovi vejici (listke nasekljamo)
- 1 cela rožmarinova vejica
- 2,5 dl rdečega vina
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 2 x 400–gramska pločevinka češnjevih paradižnikov (ali pelatov)
- 3 x 400–gramska pločevinka limskega fižola
- 2 žlici sladkorja
- 1 lovorov list
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 piščančjih beder
- 200 g pancete v kockah
- 4 rdeče čebule
- 2 stroka česna
- 2 rožmarinovi vejici (listke nasekljamo)
- 1 cela rožmarinova vejica
- 2,5 dl rdečega vina
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 2 x 400–gramska pločevinka češnjevih paradižnikov (ali pelatov)
- 3 x 400–gramska pločevinka limskega fižola
- 2 žlici sladkorja
- 1 lovorov list
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Olje segrejemo v velikem pekaču in na njem popečemo piščančja bedra, da so zlato in hrustljavo zapečena. Vzamemo jih iz pekača in damo na stran.
V istem pekaču popražimo kocke pancete. Ko se začnejo barvati rjavo, dodamo na krhlje narezano čebulo, strt česen in rožmarin ter nekaj minut pražimo, premešamo in prilijemo vino ter jušno osnovo. Zavremo in počasi kuhamo 10 minut, da se začnejo krhlji čebule mehčati in tekočina malo povre. Dodamo češnjeve paradižnike, fižol, sladkor, lovorov list, celo rožmarinovo vejico in začinimo. Vse dobro premešamo in ponovno zavremo.
Piščančja bedra položimo na fižolovo mešanico in po njih polijemo piščančje sokove, ki so se nabrali v posodi, medtem ko je meso počivalo. Vse skupaj v pečici pečemo 40 do 45 minut, da je piščanec prepečen in hrustljav, omaka brbota, čebula pa je mehka.