
Hrustljav piščanec s panceto in fižolom
Hrustljav piščanec s panceto in fižolom

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 piščančjih beder
- 200 g pancete v kockah
- 4 rdeče čebule
- 2 stroka česna
- 2 rožmarinovi vejici (listke nasekljamo)
- 1 cela rožmarinova vejica
- 2,5 dl rdečega vina
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 2 x 400–gramska pločevinka češnjevih paradižnikov (ali pelatov)
- 3 x 400–gramska pločevinka limskega fižola
- 2 žlici sladkorja
- 1 lovorov list
- sol
- poper

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 6 piščančjih beder
- 200 g pancete v kockah
- 4 rdeče čebule
- 2 stroka česna
- 2 rožmarinovi vejici (listke nasekljamo)
- 1 cela rožmarinova vejica
- 2,5 dl rdečega vina
- 2,5 dl piščančje jušne osnove
- 2 x 400–gramska pločevinka češnjevih paradižnikov (ali pelatov)
- 3 x 400–gramska pločevinka limskega fižola
- 2 žlici sladkorja
- 1 lovorov list
- sol
- poper
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Olje segrejemo v velikem pekaču in na njem popečemo piščančja bedra, da so zlato in hrustljavo zapečena. Vzamemo jih iz pekača in damo na stran.
V istem pekaču popražimo kocke pancete. Ko se začnejo barvati rjavo, dodamo na krhlje narezano čebulo, strt česen in rožmarin ter nekaj minut pražimo, premešamo in prilijemo vino ter jušno osnovo. Zavremo in počasi kuhamo 10 minut, da se začnejo krhlji čebule mehčati in tekočina malo povre. Dodamo češnjeve paradižnike, fižol, sladkor, lovorov list, celo rožmarinovo vejico in začinimo. Vse dobro premešamo in ponovno zavremo.
Piščančja bedra položimo na fižolovo mešanico in po njih polijemo piščančje sokove, ki so se nabrali v posodi, medtem ko je meso počivalo. Vse skupaj v pečici pečemo 40 do 45 minut, da je piščanec prepečen in hrustljav, omaka brbota, čebula pa je mehka.