
Kaj boste skuhali danes?
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.

Sestavine
- 800 g sladkega krompirja
- 200 g gomolja zelene
- 4 piščančje prsi brez kože
- 8 vejic svežega pehtrana
- 8 žlic belega vina
- 50 g masla
- malo posnetega mleka (po potrebi)

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 800 g sladkega krompirja
- 200 g gomolja zelene
- 4 piščančje prsi brez kože
- 8 vejic svežega pehtrana
- 8 žlic belega vina
- 50 g masla
- malo posnetega mleka (po potrebi)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir in zeleno olupimo in narežemo na koščke. V veliki posodi vrele vode skupaj kuhamo sladki krompir in zeleno približno 20 minut, da se zmehčata.
Medtem položimo piščančje prsi na papir za peko ali folijo. Vsakemu kosu dodamo dve vejici pehtrana, ga pokapamo z dvema žlicama belega vina in posipamo s sveže mletim črnim poprom. Na vsak kos položimo majhen košček masla, nato zvijemo papir, da so kosi zaprti, jih položimo na pekač in damo v pečico.
Piščančje prsi pečemo 25 minut ali dokler iz njih, ko jih prebodemo z leseno palčko, ne priteče prozorna tekočina. Ko sta krompir in zelena kuhana, ju odcedimo in pretlačimo skupaj s sveže mletim poprom. Če je pire presuh, mu dodamo še malo mleka.
Vsak kos piščanca položimo na pire, ga prelijemo s sokovi, ki se naberejo pri peki, in postrežemo z zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Na žaru pečena paprika s kaprami in peteršiljem
Kosmuljev kolač iz polnovredne moke
Čebulni ocvrtki (bhaji) in raita z meto in česnom
Pripravite si svoje, še boljše čebulne ocvrtke.