Kaj boste skuhali danes?
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.
Piščanec s pehtranom in pirejem iz sladkega krompirja
Pehtranova aroma je prefinjena, a močna, zato bo to zelišče jed povsem spremenilo.
Sestavine
- 800 g sladkega krompirja
- 200 g gomolja zelene
- 4 piščančje prsi brez kože
- 8 vejic svežega pehtrana
- 8 žlic belega vina
- 50 g masla
- malo posnetega mleka (po potrebi)
Praznične decembrske jedi z božanskimi vonjavami in okus
Praznične jedi naj ostanejo domače, a z dodatkom pravih začimb dobijo novo toplino. Katere dišave ogrejejo telo in praznično mizo?
Tako bo pečenka pečena enakomerno (video)
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko in se enakomerno speče, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.
Top praznične sladice brez mlečnih izdelkov in jajc
Veganske praznične sladice brez masla, smetane, mleka in jajc: odlični preizkušeni recepti za goste, ki jedo vegansko ali se izogibajo mlečnim izdelkom in jajcem.
Sestavine
- 800 g sladkega krompirja
- 200 g gomolja zelene
- 4 piščančje prsi brez kože
- 8 vejic svežega pehtrana
- 8 žlic belega vina
- 50 g masla
- malo posnetega mleka (po potrebi)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir in zeleno olupimo in narežemo na koščke. V veliki posodi vrele vode skupaj kuhamo sladki krompir in zeleno približno 20 minut, da se zmehčata.
Medtem položimo piščančje prsi na papir za peko ali folijo. Vsakemu kosu dodamo dve vejici pehtrana, ga pokapamo z dvema žlicama belega vina in posipamo s sveže mletim črnim poprom. Na vsak kos položimo majhen košček masla, nato zvijemo papir, da so kosi zaprti, jih položimo na pekač in damo v pečico.
Piščančje prsi pečemo 25 minut ali dokler iz njih, ko jih prebodemo z leseno palčko, ne priteče prozorna tekočina. Ko sta krompir in zelena kuhana, ju odcedimo in pretlačimo skupaj s sveže mletim poprom. Če je pire presuh, mu dodamo še malo mleka.
Vsak kos piščanca položimo na pire, ga prelijemo s sokovi, ki se naberejo pri peki, in postrežemo z zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Češnjeva zmrzlina
Smetanovi krofi z marelično marmelado
Mlečni riž z jagodami v šeriju
Mlečni riž ali arroz con leche, kot mu pravijo v Španiji