
Čokoladna velikonočna jajčka na palčki
Pričakajte velikonočne zajčke s temi čokoladnimi jajčkami
Čokoladna velikonočna jajčka na palčki
Pričakajte velikonočne zajčke s temi čokoladnimi jajčkami

Sestavine
- 400 g čokoladnega biskvita
- 100 g stopljene temne čokolade
- 200 g bele čokolade
- sladkorni posip, pisane mrvice za okras
- 20 palčk za lizike ali lesene palčke
- približno 2 kg riža za oporo palčkam
- celofan in darilni trak, če bomo lizike podarjali

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 400 g čokoladnega biskvita
- 100 g stopljene temne čokolade
- 200 g bele čokolade
- sladkorni posip, pisane mrvice za okras
- 20 palčk za lizike ali lesene palčke
- približno 2 kg riža za oporo palčkam
- celofan in darilni trak, če bomo lizike podarjali
Postopek
Surov riž stresemo do vrha v globlji okrogel model in ga prekrijemo s kuhinjsko folijo, da ga lahko še kdaj uporabimo.
Čokoladni biskvit nadrobimo v posodo multipraktika in mu dodamo stopljeno temno čokolado. Robot vključimo in sestavini dobro premešamo. Z rokami oblikujemo čokoladna jajca tako, da za vsako vzamemo približno 1 žlico mase. V vsako zapičimo leseno palčko in vse skupaj zapičimo v riž, ki bo jajce na palčkah držal pokonci. Za 2 do 3 ure jih postavimo na hladno, da se vse skupaj dobro utrdi.
Belo čokolado razlomimo na manjše kose in jo nad soparo nežno raztopimo. Odstranimo z ognja in pustimo kakšno minuto ali dve počivati, da se čokolada zgosti. Jajca drugega za drugim potopimo v čokolado in pustimo, da odvečna čokolada odteče, nato jih spet postavimo v model z rižem. Okraske stresemo v skodelice in v njih z vseh strani previdno povaljamo čokoladna jajca. Spet jih postavimo v riž in ohlajamo še kakšno uro ali dve ali čez noč, da se čokolada popolnoma strdi.
Če bomo jajca podarili, jih zavijemo v celofan in okrasimo z darilnim trakom.