© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladna velikonočna jajčka na palčki

Pričakajte velikonočne zajčke s temi čokoladnimi jajčkami

Čokoladna velikonočna jajčka na palčki

Pričakajte velikonočne zajčke s temi čokoladnimi jajčkami

Čas priprave 1 h + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 20 jajčk
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cokoladna-velikonocna-jajcka-na-palcki_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 400 g čokoladnega biskvita
  • 100 g stopljene temne čokolade
  • 200 g bele čokolade
  • sladkorni posip, pisane mrvice za okras
  • 20 palčk za lizike ali lesene palčke
  • približno 2 kg riža za oporo palčkam
  • celofan in darilni trak, če bomo lizike podarjali
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g čokoladnega biskvita
  • 100 g stopljene temne čokolade
  • 200 g bele čokolade
  • sladkorni posip, pisane mrvice za okras
  • 20 palčk za lizike ali lesene palčke
  • približno 2 kg riža za oporo palčkam
  • celofan in darilni trak, če bomo lizike podarjali

Postopek

1

Surov riž stresemo do vrha v globlji okrogel model in ga prekrijemo s kuhinjsko folijo, da ga lahko še kdaj uporabimo.

2

Čokoladni biskvit nadrobimo v posodo multipraktika in mu dodamo stopljeno temno čokolado. Robot vključimo in sestavini dobro premešamo. Z rokami oblikujemo čokoladna jajca tako, da za vsako vzamemo približno 1 žlico mase. V vsako zapičimo leseno palčko in vse skupaj zapičimo v riž, ki bo jajce na palčkah držal pokonci. Za 2 do 3 ure jih postavimo na hladno, da se vse skupaj dobro utrdi.

3

Belo čokolado razlomimo na manjše kose in jo nad soparo nežno raztopimo. Odstranimo z ognja in pustimo kakšno minuto ali dve počivati, da se čokolada zgosti. Jajca drugega za drugim potopimo v čokolado in pustimo, da odvečna čokolada odteče, nato jih spet postavimo v model z rižem. Okraske stresemo v skodelice in v njih z vseh strani previdno povaljamo čokoladna jajca. Spet jih postavimo v riž in ohlajamo še kakšno uro ali dve ali čez noč, da se čokolada popolnoma strdi.

4

Če bomo jajca podarili, jih zavijemo v celofan in okrasimo z darilnim trakom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.