Kaj boste skuhali danes?
Čokoladna velikonočna jajčka na palčki
Pričakajte velikonočne zajčke s temi čokoladnimi jajčkami
Čokoladna velikonočna jajčka na palčki
Pričakajte velikonočne zajčke s temi čokoladnimi jajčkami
Sestavine
- 400 g čokoladnega biskvita
- 100 g stopljene temne čokolade
- 200 g bele čokolade
- sladkorni posip, pisane mrvice za okras
- 20 palčk za lizike ali lesene palčke
- približno 2 kg riža za oporo palčkam
- celofan in darilni trak, če bomo lizike podarjali
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 400 g čokoladnega biskvita
- 100 g stopljene temne čokolade
- 200 g bele čokolade
- sladkorni posip, pisane mrvice za okras
- 20 palčk za lizike ali lesene palčke
- približno 2 kg riža za oporo palčkam
- celofan in darilni trak, če bomo lizike podarjali
Postopek
Surov riž stresemo do vrha v globlji okrogel model in ga prekrijemo s kuhinjsko folijo, da ga lahko še kdaj uporabimo.
Čokoladni biskvit nadrobimo v posodo multipraktika in mu dodamo stopljeno temno čokolado. Robot vključimo in sestavini dobro premešamo. Z rokami oblikujemo čokoladna jajca tako, da za vsako vzamemo približno 1 žlico mase. V vsako zapičimo leseno palčko in vse skupaj zapičimo v riž, ki bo jajce na palčkah držal pokonci. Za 2 do 3 ure jih postavimo na hladno, da se vse skupaj dobro utrdi.
Belo čokolado razlomimo na manjše kose in jo nad soparo nežno raztopimo. Odstranimo z ognja in pustimo kakšno minuto ali dve počivati, da se čokolada zgosti. Jajca drugega za drugim potopimo v čokolado in pustimo, da odvečna čokolada odteče, nato jih spet postavimo v model z rižem. Okraske stresemo v skodelice in v njih z vseh strani previdno povaljamo čokoladna jajca. Spet jih postavimo v riž in ohlajamo še kakšno uro ali dve ali čez noč, da se čokolada popolnoma strdi.
Če bomo jajca podarili, jih zavijemo v celofan in okrasimo z darilnim trakom.