Kaj boste skuhali danes?
Hitri pirin kruh (z vinskim kamnom)
Hitri pirin kruh (z vinskim kamnom)
Recept nam je poslala bralka Tjaša. Njena hčerka je občutljiva na pšenično moko, ne pa tudi na gluten, zato je ta pirin kruh pogosto na njihovem domačem jedilniku – recept je tako zelo preprost!
Sestavine
- 500 g polnozrnate pirine moke
- 5 dl mineralne vode
- 1 žlička soli
- 10 g pecilnega praška iz vinskega kamna
- 2 žlici oljčnega olja
- 50–100 g semen (bučna, sezamova, sončnična, lanena …)
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 500 g polnozrnate pirine moke
- 5 dl mineralne vode
- 1 žlička soli
- 10 g pecilnega praška iz vinskega kamna
- 2 žlici oljčnega olja
- 50–100 g semen (bučna, sezamova, sončnična, lanena …)
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Podolgovat model obložimo s papirjem za peko. V primerno veliki skledi z mešalnikom ali s stepalko zmešamo vse sestavine v gosto tekoče testo. Vlijemo ga v pekač in pečemo 50 minut.
Nasvet
Testo lahko nalijemo v model za mafine ali druge manjše oblike in spečemo manjše kruhke. V tem primeru jih pečemo 25 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Maroška čičerkina juha
Zelenjavni narastek s sirom
Pomladanska piščančja paelja
Rižota po špansko. Tokrat v spomladansko zelenih odtenkih svežega boba in graha, kopra, mete in peteršilja.