
Hitri pirin kruh (z vinskim kamnom)
Hitri pirin kruh (z vinskim kamnom)

Recept nam je poslala bralka Tjaša. Njena hčerka je občutljiva na pšenično moko, ne pa tudi na gluten, zato je ta pirin kruh pogosto na njihovem domačem jedilniku – recept je tako zelo preprost!
Sestavine
- 500 g polnozrnate pirine moke
- 5 dl mineralne vode
- 1 žlička soli
- 10 g pecilnega praška iz vinskega kamna
- 2 žlici oljčnega olja
- 50–100 g semen (bučna, sezamova, sončnična, lanena …)

Božanski kolač s pistacijo, belo čokolado in malinami
Tiktoku in Instagramu okusnih receptov, ki jih lahko pripravimo sami doma povsem zlahka, preprosto nikoli ne zmanjka. Ta teden smo zasledili ta sočen kolač, ki nas je očaral.

Poletne pridelke zamrznite za celoletno uživanje vitaminov
Zamrzovanje ni vedno tako preprosto, da hrano samo zložite v vrečko in jo postavite v zamrzovalnik.

Popolna kopel kar v kuhinji: pripravite bain-marie
Vodna kopel (bain-marie) je ena najstarejših in najbolj zanesljivih kuharskih tehnik. S temi nasveti se boste ob pripravi počutili kot francoski slaščičarji.
Sestavine
- 500 g polnozrnate pirine moke
- 5 dl mineralne vode
- 1 žlička soli
- 10 g pecilnega praška iz vinskega kamna
- 2 žlici oljčnega olja
- 50–100 g semen (bučna, sezamova, sončnična, lanena …)
Postopek
Pečico segrejemo na 190 °C. Podolgovat model obložimo s papirjem za peko. V primerno veliki skledi z mešalnikom ali s stepalko zmešamo vse sestavine v gosto tekoče testo. Vlijemo ga v pekač in pečemo 50 minut.
Nasvet
Testo lahko nalijemo v model za mafine ali druge manjše oblike in spečemo manjše kruhke. V tem primeru jih pečemo 25 minut.