© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hitri pirin kruh (z vinskim kamnom)

Hitri pirin kruh (z vinskim kamnom)

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 štruca
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
hitri pirin kruh-z vinskim kamnom

Recept nam je poslala bralka Tjaša. Njena hčerka je občutljiva na pšenično moko, ne pa tudi na gluten, zato je ta pirin kruh pogosto na njihovem domačem jedilniku – recept je tako zelo preprost!

Sestavine

  • 500 g polnozrnate pirine moke
  • 5 dl mineralne vode
  • 1 žlička soli
  • 10 g pecilnega praška iz vinskega kamna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 50–100 g semen (bučna, sezamova, sončnična, lanena …)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g polnozrnate pirine moke
  • 5 dl mineralne vode
  • 1 žlička soli
  • 10 g pecilnega praška iz vinskega kamna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 50–100 g semen (bučna, sezamova, sončnična, lanena …)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 190 °C. Podolgovat model obložimo s papirjem za peko. V primerno veliki skledi z mešalnikom ali s stepalko zmešamo vse sestavine v gosto tekoče testo. Vlijemo ga v pekač in pečemo 50 minut.

Nasvet

Testo lahko nalijemo v model za mafine ali druge manjše oblike in spečemo manjše kruhke. V tem primeru jih pečemo 25 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.