
Piščančje prsi s pisanim kuskusom
Piščančje prsi s pisanim kuskusom

Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- sok 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 strti stroki česna
- 200 g pirinega kuskusa
- 80 g rozin
- 2,5 dl vroče piščančje jušne osnove
- 80 g izkoščičenih zelenih oliv
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- pest sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Preberite tudi

Choco Salsa - sladica s TikToka, ki postaja viralna
Viralna sladica s TikToka: čokoladni čips in jagodna salsa – zabaven, preprost in okusen trend, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah.

Popoln bešamel korak za korakom
Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Ananas: preprost trik, kako ga hitro in enostavno olupiti brez noža
Ananas ni le za sadne solate. Preverili smo, kako ga hitro olupiti in kaj z njim skuhati.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- sok 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 strti stroki česna
- 200 g pirinega kuskusa
- 80 g rozin
- 2,5 dl vroče piščančje jušne osnove
- 80 g izkoščičenih zelenih oliv
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- pest sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Piščančje prsi prerežemo v obliko metulja tako, da začnemo rezati na tanjši strani prsi vse do 1 cm pred koncem in prsi razpremo kot knjigo. Limonov sok, olje, čili in česen zmešamo in s polovico mešanice natremo piščančje prsi ter pustimo, da se 15 minut marinirajo.
Medtem damo v večjo skledo kuskus in rozine ter prelijemo z vročo jušno osnovo. Skledo tesno prekrijemo s kuhinjsko folijo in pustimo nabrekati 5 minut.
Rebrasto ponev, lahko pa tudi navadno, segrejemo in v njej 4 minute na vsaki strani pečemo piščančje prsi, da se zlato rjavo obarvajo in skoz in skoz spečejo.
Kuskus razrahljamo z vilicami in mu primešamo narezane olive, odcejeno in oplaknjeno čičerko, sesekljan peteršilj in preostalo polovico marinade. Jed začinimo s soljo in poprom ter postrežemo s piščancem.