
Piščančje prsi s pisanim kuskusom
Piščančje prsi s pisanim kuskusom

Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- sok 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 strti stroki česna
- 200 g pirinega kuskusa
- 80 g rozin
- 2,5 dl vroče piščančje jušne osnove
- 80 g izkoščičenih zelenih oliv
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- pest sesekljanega peteršilja
- sol
- poper

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 4 kosi piščančjih prsi brez kože
- sok 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 strti stroki česna
- 200 g pirinega kuskusa
- 80 g rozin
- 2,5 dl vroče piščančje jušne osnove
- 80 g izkoščičenih zelenih oliv
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- pest sesekljanega peteršilja
- sol
- poper
Postopek
Piščančje prsi prerežemo v obliko metulja tako, da začnemo rezati na tanjši strani prsi vse do 1 cm pred koncem in prsi razpremo kot knjigo. Limonov sok, olje, čili in česen zmešamo in s polovico mešanice natremo piščančje prsi ter pustimo, da se 15 minut marinirajo.
Medtem damo v večjo skledo kuskus in rozine ter prelijemo z vročo jušno osnovo. Skledo tesno prekrijemo s kuhinjsko folijo in pustimo nabrekati 5 minut.
Rebrasto ponev, lahko pa tudi navadno, segrejemo in v njej 4 minute na vsaki strani pečemo piščančje prsi, da se zlato rjavo obarvajo in skoz in skoz spečejo.
Kuskus razrahljamo z vilicami in mu primešamo narezane olive, odcejeno in oplaknjeno čičerko, sesekljan peteršilj in preostalo polovico marinade. Jed začinimo s soljo in poprom ter postrežemo s piščancem.