
Piščančje prsi s čemaževo omako
Izkoristite dobrote iz narave in si pripravite izvrstne jedi.
Piščančje prsi s čemaževo omako
Izkoristite dobrote iz narave in si pripravite izvrstne jedi.

Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi (pribl. 600 g)
- sol
- poper
- 1 žlica kuhanega masla ali olja za pečenje
- 1 šalotka
- 1 žlica masla za dušenje
- 1,5 dl suhega vermuta
- 2,5 dl perutninske jušne osnove
- 50 g hladnega masla
- šopek čemaža
Preberite tudi

Kako zvežemo pečenko
Če želite, da pečenka ohrani lepo obliko, jo morate pred pripravo dobro povezati z vrvico.

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.
Sestavine
- 4 fileji piščančjih prsi (pribl. 600 g)
- sol
- poper
- 1 žlica kuhanega masla ali olja za pečenje
- 1 šalotka
- 1 žlica masla za dušenje
- 1,5 dl suhega vermuta
- 2,5 dl perutninske jušne osnove
- 50 g hladnega masla
- šopek čemaža
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Kose piščančjega mesa začinimo s soljo in poprom ter na obeh straneh na kuhanem maslu ali olju močno popečemo (2 minuti). Meso preložimo z maščobo vred v pekač in pečemo v pečici še približno 15 minut.
Medtem olupimo šalotko, jo drobno nasekljamo in steklasto zdušimo na žlici masla. Zalijemo z vermutom in dolijemo perutninsko osnovo. Na močnem ognju do polovice povremo. Hladno maslo narežemo na koščke, čemaž narežemo na tanke trakove.
Omako povežemo s koščki hladnega masla ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo čemaž in s paličnim mešalnikom naredimo pire. Piščančje meso poševno narežemo na rezine in skupaj z vročo čemaževo omako serviramo na tople krožnike. Zraven tekne pečen krompir.