
Srnin hrbet v kruhovi skorji s korenčkovim štrukljem in korenčkovim pirejem
Tudi sebe morate razvajati, zato si pripravite ta slastni srnin hrbet z obetajočo prilogo.
Srnin hrbet v kruhovi skorji s korenčkovim štrukljem in korenčkovim pirejem
Tudi sebe morate razvajati, zato si pripravite ta slastni srnin hrbet z obetajočo prilogo.

Sestavine
srnin hrbet
- 180 g srninega hrbta brez kosti
- poper
- malo olja za pečenje
- tanke rezine kruha
korenčkov štrukelj
- sol
- beli poper
- 400 g olupljenega korenčka
- 50 g skute
- 1 jajce
- vlečeno testo
- maslo za premaz
- 1 črni oreh *
korenčkov pire
- 200 g korenja
- 1 šalotka
- 1 majhen krompir
- 50 g slanine
- 1 žlička masla
- pribl. 5 dl perutninske jušne osnove
- 1 lovorov list
- sladkor

Poletna pojedina v treh hodih - brez kuhanja
Kadar so temperature za kuhanje previsoke, pride prav dobro kosilo, ki ga pripravimo brez prižiganja štedilnika ali pečice.

Pavlova z rdečim ribezom
V ustih se bo stopila kot sladoled. To je popolna poletna sladica. Odlična rešitev, kadar smo za drugo jed porabili rumenjake, ostali pa so nam beljaki.

Poletje na žlico: boranja, okusna poletna klasika, ki jo obožujemo
Tudi poleti imamo radi enolončnice, še posebej boranjo, katere glavna sestavina je stročji fižol.
Sestavine
srnin hrbet
- 180 g srninega hrbta brez kosti
- poper
- malo olja za pečenje
- tanke rezine kruha
korenčkov štrukelj
- sol
- beli poper
- 400 g olupljenega korenčka
- 50 g skute
- 1 jajce
- vlečeno testo
- maslo za premaz
- 1 črni oreh *
korenčkov pire
- 200 g korenja
- 1 šalotka
- 1 majhen krompir
- 50 g slanine
- 1 žlička masla
- pribl. 5 dl perutninske jušne osnove
- 1 lovorov list
- sladkor
Postopek
Srnin hrbet solimo in popramo ter opečemo na vroči maščobi. Na rezine kruha položimo opečeno meso, trdno zavijemo, položimo v pomaščen pekač in v vroči pečici, segreti na 160 do 170 °C, pečemo do konca približno 10 minut.
Pripravimo korenčkov pire. Korenje operemo, olupimo in narežemo na kocke. Šalotko in krompir olupimo in nasekljamo oziroma narežemo na kocke ter na maslu prepražimo z rezinami slanine. Dodamo korenje in lovor, nato postopoma zalivamo s perutninsko jušno osnovo in pokrito dušimo do mehkega. Odstranimo slanino in lovor ter stisnemo v pire.
Korenčkov nadev za štrukelj pripravimo tako, da korenje skuhamo do mehkega, ga odcedimo in stisnemo v pire. Dodamo mu skuto in jajce ter začinimo s soljo in poprom. Vlečeno testo raztegnemo, premažemo z maslom in nadevom ter zavijemo v štrukelj. Štrukelj nato zavijemo v pomaščeno folijo in v vreli vodi kuhamo približno 20 minut.
Črni oreh narežemo, pogrejemo v omaki in damo na krožnik poleg srninega hrbta, korenčkovega pireja in štruklja.
Nasvet
* Črni oreh je mlad zeleni oreh, kuhan in vložen v sirup.