
Nadevane telečje prsi s čemažem in ostrigarji
Spomladanska nadevana pečenka
Nadevane telečje prsi s čemažem in ostrigarji
Spomladanska nadevana pečenka

Sestavine
- telečje prsi brez kosti, približno 1,5 kg (z žepom za nadev)
- malo soli
- sveže zmlet poper
- 200 g ostrigarjev
- 120 g žemelj, narezanih na kocke
- 3 jajca
- šopek čemaža
- 1 srednje velika čebula
- približno 1,5 dl mleka
- 3 žlice olja
- 2,5 dl belega vina
- 1,5 dl omake za pečenko
- malo worcestrske omake
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- telečje prsi brez kosti, približno 1,5 kg (z žepom za nadev)
- malo soli
- sveže zmlet poper
- 200 g ostrigarjev
- 120 g žemelj, narezanih na kocke
- 3 jajca
- šopek čemaža
- 1 srednje velika čebula
- približno 1,5 dl mleka
- 3 žlice olja
- 2,5 dl belega vina
- 1,5 dl omake za pečenko
- malo worcestrske omake
Postopek
Gobe operemo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Čemaž operemo in narežemo.

Na žlici vročega olja svetlo prepražimo čebulo in jo malo ohladimo. K žemeljnim kockam dodamo jajca, ohlajeno praženo čebulo, gobe in čemaž. Začinimo s soljo in poprom in vse sestavine zgnetemo z mlekom v rahel, bolj suh nadev.
Pečico segrejemo na 210 ºC. Meso znotraj in zunaj začinimo s soljo in poprom, nato žep napolnimo s pripravljenim nadevom. Odprtino skrbno zašijemo s kuhinjsko vrvico. Nadevane prsi položimo v primeren pekač in prelijemo z dvema žlicama zelo vročega olja. Pečemo v prej ogreti pečici približno 2 uri. Meso med pečenjem večkrat zalijemo z vinom, omako za pečenko in sokom, ki se izloča pri pečenju.

Pečene prsi pustimo počivati približno četrt ure, nato jih narežemo na rezine. Sok od pečenja razmastimo in začinimo z worcestrsko omako. Rezine nadevanih telečjih prsi ponudimo z omako in svežo sezonsko zelenjavo.