
Piščančje perutničke s sirovo pomako
Piščančje perutničke s sirovo pomako

Sestavine
- 4 žlice masla
- 5 žlic pekoče omake (npr. tabasko)
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 kg piščančjih perutničk
- moka za pomokanje
- sol
- sončnično olje za peko
- stebla zelene, ko postrežemo
sirova pomaka
- 1,5 dl sirotke
- 1,5 dl kisle smetane
- 80 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 1 strt strok česna
- ¼ žličke sladke mlete paprike
- ščepec soli

Iščemo babice z najboljšimi recepti!
Tudi vaša babica kuha jed, ki vam poboža dušo in vas vrne v otroštvo? Pošljite nam njen recept in osvojite nagrado!

Večno vprašanje: kako pravilno uporabiti želatino
Na nas se je obrnil bralec, ki se je med obiskom trgovine spraševal, katero želatino naj kupi in v čem so prednosti posamezne vrste.

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 4 žlice masla
- 5 žlic pekoče omake (npr. tabasko)
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 kg piščančjih perutničk
- moka za pomokanje
- sol
- sončnično olje za peko
- stebla zelene, ko postrežemo
sirova pomaka
- 1,5 dl sirotke
- 1,5 dl kisle smetane
- 80 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
- 1 strt strok česna
- ¼ žličke sladke mlete paprike
- ščepec soli
Postopek
V kozici počasi stopimo maslo, pekočo omako in kis, nato zmes preložimo v veliko skledo in prihranimo. Vse sestavine za sirovo omako zmešamo, pokrijemo in odložimo v hladilnik do uporabe.
Piščančje perutničke očistimo in prerežemo v sklepih. Solimo jih in potresemo z zadostno količino moke, da so dobro pomokane.
V veliki ponvi segrejemo 4 žlice olja in dodamo polovico perutničk. Pečemo jih približno 10 minut in pri peki pogosto premešamo, da se obarvajo z vseh strani. Ko so pečene, jih takoj preložimo v skledo s pikantno masleno omako in dobro premešamo. Nadaljujemo peko preostalih perutničk. Ko postrežemo, jih še dodatno polijemo z masleno omako, priložimo mlada stebla zelene in omako iz sira z modro plesnijo.