
Pisana testeninska solatka
Testeninska solata bo navdušila še tako izbirčne šolarje.
Pisana testeninska solatka
Testeninska solata bo navdušila še tako izbirčne šolarje.

Sestavine
- 25 g testenin metuljčkov
- 15 g špinačnih listov
- 2 rezini mesnate slanine
- 6 češnjevih paradižnikov
- ½ žlice kisle smetane
- ¼ žličke polnozrnate gorčice
- sol
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 25 g testenin metuljčkov
- 15 g špinačnih listov
- 2 rezini mesnate slanine
- 6 češnjevih paradižnikov
- ½ žlice kisle smetane
- ¼ žličke polnozrnate gorčice
- sol
Postopek
Testenine v osoljeni vodi skuhamo po navodilih na zavitku in jih oplaknemo s hladno vodo, da jih na hitro ohladimo.
Rezini slanine popečemo in natrgamo na koščke. Špinačne liste narežemo, paradižničke pa razpolovimo. Slanino, špinačo, paradižničke, kislo smetano in gorčico zmešamo ter solimo. V dobro zaprti posodi čez noč shranimo v hladilniku. Naslednji dan testenine in omako zmešamo, da dobimo pisano testeninsko solato.
Popoln posladek
Testeninska solata bo še bolj slastna, če nas bo po njej pričakale fine mandarine v čokoladni srajčki.