Kaj boste skuhali danes?
Ocvrti sir po grško
Saganaki
Ocvrti sir po grško
Saganaki
Sestavine
- 200 g trdega ovčjega sira kefalograviera ali kefalotiri
- 10 žlic moke
- oljčno olje
- sok 1 limone
Slastne londonske rezine iz babičinega zvezka z recepti
Retro sladice se vračajo – popoldansko skodelico kave pospremite s preprostimi, a slastnimi londonskimi rezinami (londonerji).
Skrivna sestavina našega najljubšega recepta za rdeče zelje
Martinovo bo vsak čas tu, z njim pa eno kulinarično najbolj pestrih praznovanj. Sočna perutnina, zabeljeni mlinci in odlično – čisto nič razbarvano – dušeno rdeče zelje.
Jože Robežnik razkriva svoj recept za popolno zimsko jed
Jože Robežnik ne blesti le na televiziji – odlično se znajde tudi za štedilnikom. Tokrat deli preprost in okusen recept za pečeno kislo zelje s piščancem.
Sestavine
- 200 g trdega ovčjega sira kefalograviera ali kefalotiri
- 10 žlic moke
- oljčno olje
- sok 1 limone
Postopek
Sir narežemo na centimeter debele rezine. Prelijemo ga z ledeno mrzlo vodo, odcedimo in pomokamo.
V ponvi močno segrejemo olje in rezine sira nekaj minut cvremo na vsaki strani. Ko so ocvrte rezine še tople, jih pokapamo z limonovim sokom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Češnjeva zmrzlina
Bučkina juha s krompirjem in sirom
Hrustljava solata z jabolki in česnovo štručko
Krhlji jabolka naredijo solato še bolj hrustljavo.