
Solata s šparglji, lečo, brusnicami in feto
Solata s šparglji, lečo, brusnicami in feto

Sestavine
- 1 strok česna
- 125 g puyske zelene leče
- 100 g tankih špargljev
- 3 mlade čebulice
- 25 g suhih brusnic
- 1 žlica ekstra deviškega repičnega olja in še malo za pokapanje
- 2 žlički jabolčnega kisa
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 50 g sira feta

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 strok česna
- 125 g puyske zelene leče
- 100 g tankih špargljev
- 3 mlade čebulice
- 25 g suhih brusnic
- 1 žlica ekstra deviškega repičnega olja in še malo za pokapanje
- 2 žlički jabolčnega kisa
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 50 g sira feta
Postopek
Česen drobno naribamo v skledo. Lečo kuhamo 25 minut, šparglje pa v parilniku 5 minut, da se komaj zmehčajo.
Tanko narezano čebulico, brusnice, olje in kis dodamo v skledo s česnom in dobro zmešamo. Ko je leča kuhana, jo odcedimo in zmešamo s prelivom v skledi. Primešamo še razpolovljene paradižničke. Razdelimo na 2 krožnika, obložimo s šparglji in potresemo s feto. Pokapamo z malo olja in ponudimo.
Nasvet
Ta solata je odlična tudi za malico v službi ali za na pot – preprosto jo naložimo v posodo s pokrovom in odnesemo s seboj.