
Solata s šparglji, lečo, brusnicami in feto
Solata s šparglji, lečo, brusnicami in feto

Sestavine
- 1 strok česna
- 125 g puyske zelene leče
- 100 g tankih špargljev
- 3 mlade čebulice
- 25 g suhih brusnic
- 1 žlica ekstra deviškega repičnega olja in še malo za pokapanje
- 2 žlički jabolčnega kisa
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 50 g sira feta

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 strok česna
- 125 g puyske zelene leče
- 100 g tankih špargljev
- 3 mlade čebulice
- 25 g suhih brusnic
- 1 žlica ekstra deviškega repičnega olja in še malo za pokapanje
- 2 žlički jabolčnega kisa
- 150 g češnjevih paradižnikov
- 50 g sira feta
Postopek
Česen drobno naribamo v skledo. Lečo kuhamo 25 minut, šparglje pa v parilniku 5 minut, da se komaj zmehčajo.
Tanko narezano čebulico, brusnice, olje in kis dodamo v skledo s česnom in dobro zmešamo. Ko je leča kuhana, jo odcedimo in zmešamo s prelivom v skledi. Primešamo še razpolovljene paradižničke. Razdelimo na 2 krožnika, obložimo s šparglji in potresemo s feto. Pokapamo z malo olja in ponudimo.
Nasvet
Ta solata je odlična tudi za malico v službi ali za na pot – preprosto jo naložimo v posodo s pokrovom in odnesemo s seboj.