
Sestavine
- 200 g sladkorja demerara
- 2 dl jabolčnega kisa
- 1 dl hruškovega mošta
- 1 zvezdasti janež
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 rdeči čebuli
- 1 žlička nastrganega ingverja
- 10 čvrstih hrušk
- rdeči čiliji
- 50 g rozin sultanin

Podelili smo priznanja Špizza - Naj picerija Slovenije 2025
Redko se zgodi, da se na kupu zberejo predstavniki najboljših picerij v državi. V sredo, 11. junija, je bil tak dan.

Gaspačo, hladna juha za vroče dni
Vročinski val kliče po hladnih juhah. Gaspačo je idealna juha za poletne dni, ki je pripravljena je zelo hitro, polna hranilnih snovi in ne le nasiti, temveč tudi odžeja.

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.
Sestavine
- 200 g sladkorja demerara
- 2 dl jabolčnega kisa
- 1 dl hruškovega mošta
- 1 zvezdasti janež
- 1 žlička mletega kumina (orientalske kumine)
- 2 rdeči čebuli
- 1 žlička nastrganega ingverja
- 10 čvrstih hrušk
- rdeči čiliji
- 50 g rozin sultanin
Postopek
Čebuli nasekljamo in ju stresemo v večjo kozico skupaj s sladkorjem, jabolčnim kisom, hruškovim moštom, zvezdastim janežem, kuminom in ingverjem. Pustimo, da mešanica zavre.
Hruške olupimo in jih narežemo na kose, velike za grižljaj. Čilije razpolovimo in jim po želji odstranimo semena. Nato hruške in čilije dodamo v kozico in pustimo rahlo vreti 40 minut, dokler ni tekočina sirupasta, hruške pa so kuhane, a še čvrste. Vmešamo rozine, kozico odstavimo z ognja in pustimo, da se čatni ohladi. Tedaj ga z žlico nadevamo v sterilizirane kozarce za vlaganje.