
Pesto iz polsuhih paradižnikov
Ujemite okus tistega popolnega poletnega paradižnika
Pesto iz polsuhih paradižnikov
Ujemite okus tistega popolnega poletnega paradižnika

Sestavine
- 150 g polsuhih paradižnikov
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 6–8 vejic timijana

Želite dalj časa ostati siti? Potem pri kuhanju uporabite to živilo!
Ne glede na to, ali si jo postrežemo kot kremni namaz, hrustljav prigrizek ali hranljivo osnovo glavne jedi – čičerika si zasluži stalno mesto v vsakem gospodinjstvu.

Kako prepoznati kakovosten paradižnik?
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?

To so razlogi, da cheesecake razpoka
"Cheesecake se med peko napihne, nato pa vedno upade, pogosto tudi razpoka." Ste se tudi vi srečali s to težavo?
Sestavine
- 150 g polsuhih paradižnikov
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 6–8 vejic timijana
Postopek
Polsuhe paradižnike grobo nasekljamo in jih skupaj z oljčnim oljem in strtim česnom do finega (ali po želji) sesekljamo v mešalniku. Primešamo lističe timijana.
Če želimo pesto shraniti, ga napolnimo v kozarec za vlaganje in prelijemo z oljčnim oljem. V hladilniku ga lahko tako hranimo do 1 meseca.