Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pesto iz polsuhih paradižnikov

Ujemite okus tistega popolnega poletnega paradižnika

Pesto iz polsuhih paradižnikov

Ujemite okus tistega popolnega poletnega paradižnika

Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 150 g polsuhih paradižnikov
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 6–8 vejic timijana

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 150 g polsuhih paradižnikov
  • 5 žlic oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 6–8 vejic timijana

Postopek

1

Polsuhe paradižnike grobo nasekljamo in jih skupaj z oljčnim oljem in strtim česnom do finega (ali po želji) sesekljamo v mešalniku. Primešamo lističe timijana.

2

Če želimo pesto shraniti, ga napolnimo v kozarec za vlaganje in prelijemo z oljčnim oljem. V hladilniku ga lahko tako hranimo do 1 meseca.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.