
Feta, marinirana v olju s timijanom in čilijem
S polsuhimi paradižniki, artičokami in feto
Feta, marinirana v olju s timijanom in čilijem
S polsuhimi paradižniki, artičokami in feto

Sestavine
- 1 dl oljčnega olja
- 2 žlici svežih timijanovih lističev
- 4 stroki česna
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 150 g polsuhih paradižnikov v oljčnem olju
- 200 g artičokinih srčkov v olju
- 400 g sira feta
- 80 g črnih oliv
- mleti črni poper
- vejice timijana za posip

To sta trenutno najbolj trendi pijači za večerna druženja
Ste se že vrnili s počitnic ali pa jih boste letos zaradi premalo denarja in preveč dela izpustili?

S to sestavino, ki jo imate v shrambi, lahko v receptih zamenjajte beljake
Majoneza brez jajc? Meringa brez beljakov? Skrivnost je akvafaba (aquafaba) – čudežna tekočina iz pločevinke čičerike.

Picerija Parma: prima časovni stroj s hibridnim delovanjem
V Ljubljani smo v neposredni bližini Cankarjevega doma obiskali najbolj legendarno picerijo na naših tleh.
Sestavine
- 1 dl oljčnega olja
- 2 žlici svežih timijanovih lističev
- 4 stroki česna
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 150 g polsuhih paradižnikov v oljčnem olju
- 200 g artičokinih srčkov v olju
- 400 g sira feta
- 80 g črnih oliv
- mleti črni poper
- vejice timijana za posip
Postopek
Česen olupimo in narežemo na rezinice. Oljčno olje in timijan damo v skledo in zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo česen, čili in veliko črnega popra (vendar nič soli). Lahko dodamo tudi nekaj olja od paradižnikov ali artičok.
Vsak kos fete razrežemo na 4 (ali 6) kosov in jih razporedimo skupaj s paradižnikom, artičokami in olivami v primerno skledo (ali v posodo za piknik), sestavine prelijemo z zeliščnim oljem, dodamo nekaj vejic timijana in pustimo čez noč v hladilniku, da se marinirajo.