
Feta, marinirana v olju s timijanom in čilijem
S polsuhimi paradižniki, artičokami in feto
Feta, marinirana v olju s timijanom in čilijem
S polsuhimi paradižniki, artičokami in feto

Sestavine
- 1 dl oljčnega olja
- 2 žlici svežih timijanovih lističev
- 4 stroki česna
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 150 g polsuhih paradižnikov v oljčnem olju
- 200 g artičokinih srčkov v olju
- 400 g sira feta
- 80 g črnih oliv
- mleti črni poper
- vejice timijana za posip

Kako pravilno shraniti svež paradižnik?
Pravilno shranjevanje paradižnika ni le stvar navade, temveč ključno vpliva na njegov okus. Kako torej poskrbeti, da čim dlje ostane svež, sočen in polnega okusa?

Hitro pripravljen kos mesa, ki se kar stopi v ustih
Vam je med vsemi vrstami rib najboljša svinjska ribica? Nič čudnega, saj gre za mehek in sočen kos mesa, ki ga lahko pripravite na mnogo različnih načinov.

Jastog ali rarog? Tako ju ločite že na prvi pogled
Ste v ribarnici kupili jastoga? Ste prepričani, da ni v vaši vrečki rarog? Spoznajte glavne razlike med tema morskima dobrotama in skuhajte brodet z jastogom ali rarogom.
Sestavine
- 1 dl oljčnega olja
- 2 žlici svežih timijanovih lističev
- 4 stroki česna
- ¼ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 150 g polsuhih paradižnikov v oljčnem olju
- 200 g artičokinih srčkov v olju
- 400 g sira feta
- 80 g črnih oliv
- mleti črni poper
- vejice timijana za posip
Postopek
Česen olupimo in narežemo na rezinice. Oljčno olje in timijan damo v skledo in zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo česen, čili in veliko črnega popra (vendar nič soli). Lahko dodamo tudi nekaj olja od paradižnikov ali artičok.
Vsak kos fete razrežemo na 4 (ali 6) kosov in jih razporedimo skupaj s paradižnikom, artičokami in olivami v primerno skledo (ali v posodo za piknik), sestavine prelijemo z zeliščnim oljem, dodamo nekaj vejic timijana in pustimo čez noč v hladilniku, da se marinirajo.