
Melonina granita z rožno aromo
Melonina granita z rožno aromo

Sestavine
- 1 zrela melona
- 150 g sladkorja
- nekaj kapljic rožne vode
- po želji listi vrtnice za okras
Preberite tudi

Bralka sprašuje: ‘Kako shraniti meto, da bo res ostala sveža?’
"Na tržnici po navadi kupim velik šop mete. Sveža ostane le dan ali dva in jo nazadnje zavržem. Kako naj jo shranim, da bo ostala sveža vsaj do naslednjega tedna, ko spet obiščem tržnico?"

Beli, zeleni, vijolični šparglji – katere uporabiti pri kuhanju?
Poznamo zelene, bele in vijolične sorte špargljev – odvisno od načina pridelave in izpostavljenosti svetlobi. Kateri se najbolje obnesejo pri kuhanju?

4 znamenja, ki so v zvezi najbolj ljubosumna
Astrologija nam lahko razkrije marsikaj o naših lastnostih, vključno z našim vedenjem v razmerjih. To so najbolj ljubosumna znamenja. Ste to že izkusili?
Sestavine
- 1 zrela melona
- 150 g sladkorja
- nekaj kapljic rožne vode
- po želji listi vrtnice za okras
Postopek
Melono razpolovimo, ji odstranimo semena, meso pa izdolbemo in ga damo v sekljalnik ali kuhinjski robot. Dodamo sladkor in rožno vodo ter zmeljemo v pire. Dolijemo 6 dl vode in še enkrat zmeljemo, da dobimo gladko maso.
Maso pretlačimo skozi cedilo v veliko plastično posodo in damo v zamrzovalnik za 3 ure, da sadna masa delno zmrzne.
Nato posodo s sadno maso odstranimo iz zamrzovalnika, jo z vilicami premešamo in še enkrat damo v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem jo večkrat premešamo z vilicami, da dobimo kašasto ledeno maso. Granito napolnimo v kozarce, po želji posujemo z listi vrtnice in postrežemo.