
Rostbif na špinači in raguju iz paprike in zelene
Rostbif na špinači in raguju iz paprike in zelene

Sestavine
- 1 steak iz govejega hrbta (200 g)
- 150 g špinače
- poper
ragu
- sol
- 1 žlica olja
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 oranžna paprika
- 10 razkoščičenih oliv kalamata
- 1 žlica kaper
- ½ žličke suhega ali žlička svežega origana
- 1 žlička balzamičnega kisa
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 1 steak iz govejega hrbta (200 g)
- 150 g špinače
- poper
ragu
- sol
- 1 žlica olja
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 oranžna paprika
- 10 razkoščičenih oliv kalamata
- 1 žlica kaper
- ½ žličke suhega ali žlička svežega origana
- 1 žlička balzamičnega kisa
Postopek
Čebulo in česen olupimo, papriko očistimo semen. Čebulo in stebelno zeleno narežemo na tanke rezine, papriko narežemo na rezine, česen pa na palčke. Olive razpolovimo.
V globoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, ponev pokrijemo, na nizki temperaturi dušimo 5 minut in med dušenjem enkrat premešamo. Prilijemo paradižnik in pločevinko vode, nato dodamo vse druge sestavine za ragu. Ponev pokrijemo in dušimo 30 minut.
Segrejemo rebrasto ponev ali ponev z dnom proti sprejemanju. Steak potresemo s črnim poprom in ga v ponvi pečemo na obeh straneh, skupaj 6 minut. Preložimo ga na krožnik, solimo in pustimo počivati, medtem ko ovenimo špinačo. Damo jo v ponev, pokrijemo in pustimo na nizki temperaturi, da upade.
Na dva krožnika razdelimo ragu, nanj razporedimo špinačo, nato narežemo steak in ga položimo na špinačo.