
Rostbif na špinači in raguju iz paprike in zelene
Rostbif na špinači in raguju iz paprike in zelene

Sestavine
- 1 steak iz govejega hrbta (200 g)
- 150 g špinače
- poper
ragu
- sol
- 1 žlica olja
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 oranžna paprika
- 10 razkoščičenih oliv kalamata
- 1 žlica kaper
- ½ žličke suhega ali žlička svežega origana
- 1 žlička balzamičnega kisa
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1 steak iz govejega hrbta (200 g)
- 150 g špinače
- poper
ragu
- sol
- 1 žlica olja
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 oranžna paprika
- 10 razkoščičenih oliv kalamata
- 1 žlica kaper
- ½ žličke suhega ali žlička svežega origana
- 1 žlička balzamičnega kisa
Postopek
Čebulo in česen olupimo, papriko očistimo semen. Čebulo in stebelno zeleno narežemo na tanke rezine, papriko narežemo na rezine, česen pa na palčke. Olive razpolovimo.
V globoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, ponev pokrijemo, na nizki temperaturi dušimo 5 minut in med dušenjem enkrat premešamo. Prilijemo paradižnik in pločevinko vode, nato dodamo vse druge sestavine za ragu. Ponev pokrijemo in dušimo 30 minut.
Segrejemo rebrasto ponev ali ponev z dnom proti sprejemanju. Steak potresemo s črnim poprom in ga v ponvi pečemo na obeh straneh, skupaj 6 minut. Preložimo ga na krožnik, solimo in pustimo počivati, medtem ko ovenimo špinačo. Damo jo v ponev, pokrijemo in pustimo na nizki temperaturi, da upade.
Na dva krožnika razdelimo ragu, nanj razporedimo špinačo, nato narežemo steak in ga položimo na špinačo.