
Teletina s papriko
Teletina s papriko

Sestavine
- 600 g telečjega plečeta
- sol
- poper
- 2 rdeči papriki
- 2 čebuli
- 4 kisle kumarice
- šopek timijana
- šopek peteršilja
- 2,5 dl omake za pečenko ali krepke goveje juhe
- 3 žlice olja
- šilce konjaka

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 600 g telečjega plečeta
- sol
- poper
- 2 rdeči papriki
- 2 čebuli
- 4 kisle kumarice
- šopek timijana
- šopek peteršilja
- 2,5 dl omake za pečenko ali krepke goveje juhe
- 3 žlice olja
- šilce konjaka
Postopek
Papriko operemo, razpolovimo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Kisle kumarice dobro odcedimo in tanko narežemo. Meso narežemo na tanke lističe ter začinimo s soljo in poprom. Zelišča operemo, dobro odcedimo in drobno nasekljamo.
V veliki ponvi segrejemo olje ter meso skupaj s čebulo lepo popečemo, zalijemo s konjakom in flambiramo (alkoholne hlape prižgemo z vžigalico). Nato dodamo papriko, kisle kumarice in zelišča. Vse skupaj malo prepražimo ter dolijemo omako za pečenko ali juho. V pokriti posodi počasi dušimo do mehkega. Jed po želji še malo solimo in popramo. Kot prilogo ponudimo zeliščne cmoke.