
Kaj boste skuhali danes?
Testenine s smetanovim zeliščnim pestom
Presežke pesta lahko zamrznemo.
Testenine s smetanovim zeliščnim pestom
Presežke pesta lahko zamrznemo.

Sestavine
- 100 g mešanih svežih zelišč (npr. bazilika, peteršilj, meta, drobnjak, koper – kar koli je na voljo)
- 3 dl polnomastne kisle smetane ali crème fraîche
- 100 g sveže naribanega parmezana
- 100 g popraženih pinjol
- 50 g špagetov, linguin ali drugih testenin na osebo
- sol
- poper
- sveža zelišča, kisla smetana ali crème fraîche, nariban parmezan, popražene pinjole, ko postrežemo

Božanski knedl kolač, ki ga pripravite hitreje kot klasične cmoke
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
- 100 g mešanih svežih zelišč (npr. bazilika, peteršilj, meta, drobnjak, koper – kar koli je na voljo)
- 3 dl polnomastne kisle smetane ali crème fraîche
- 100 g sveže naribanega parmezana
- 100 g popraženih pinjol
- 50 g špagetov, linguin ali drugih testenin na osebo
- sol
- poper
- sveža zelišča, kisla smetana ali crème fraîche, nariban parmezan, popražene pinjole, ko postrežemo
Postopek
Zelišča, smetano in parmezan damo v multipraktik in zmeljemo. Dodamo pinjole in meljemo le še toliko, da so samo grobo sesekljane. Izdatno solimo in popramo. Če imamo več pesta, kot ga potrebujemo, ga zamrznemo v modelčkih za ledene kocke ali pa ga v majhnih porcijah zavijemo v prosojno gospodinjsko folijo.
Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, tako da so še al dente. Odcedimo jih in zmešamo s svežim pestom. Če imamo zamrznjen pesto, damo kocko ali dve (na osebo) v lonec, v katerem so se kuhale testenine, po njih stresemo odcejene testenine, jih pokrijemo s pokrovko in pustimo 10 minut. Pesto zmešamo s testeninami in posujemo s parmezanom, pinjolami in še več zelišči.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Piščanec s hrenovo omako
Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.
Marmelada iz malin in breskev
Shranite nekaj kozarcev te božanske marmelade in si okus po soncu pričarajte tudi v deževnih jesenskih dneh!