Kaj boste skuhali danes?
Testenine s smetanovim zeliščnim pestom
Presežke pesta lahko zamrznemo.
Testenine s smetanovim zeliščnim pestom
Presežke pesta lahko zamrznemo.
Sestavine
- 100 g mešanih svežih zelišč (npr. bazilika, peteršilj, meta, drobnjak, koper – kar koli je na voljo)
- 3 dl polnomastne kisle smetane ali crème fraîche
- 100 g sveže naribanega parmezana
- 100 g popraženih pinjol
- 50 g špagetov, linguin ali drugih testenin na osebo
- sol
- poper
- sveža zelišča, kisla smetana ali crème fraîche, nariban parmezan, popražene pinjole, ko postrežemo
Rekordno število tekmovalcev za Naj Fala kruh z vsako leto boljšimi izdelki
V soboto je v Ljubljani omamno dišalo po kruhu - potekal je tradicionalni izbor Naj Fala kruh, na katerem so ljubitelji peke kruha predstavili rekordno število hlebčkov.
Dajte priložnost krapu: tako pripravite božanski paprikaš
V tokratni oddaji Slovenske kuharice Lovro Prešiček na TV Veseljak Golica gosti kar svojo babico, oziroma `babki`, odlično kuharico Marjano Strupeh iz Krškega.
Ko boste enkrat jajcem dodali to sestavino, jih ne boste več pekli brez
Odkrijte presenetljivo preprost trik z javorovim sirupom, ki ocvrtim jajcem doda popolno sočnost in gurmansko aromo. Preizkusite nenavadno, a izjemno okusno kombinacijo.
Sestavine
- 100 g mešanih svežih zelišč (npr. bazilika, peteršilj, meta, drobnjak, koper – kar koli je na voljo)
- 3 dl polnomastne kisle smetane ali crème fraîche
- 100 g sveže naribanega parmezana
- 100 g popraženih pinjol
- 50 g špagetov, linguin ali drugih testenin na osebo
- sol
- poper
- sveža zelišča, kisla smetana ali crème fraîche, nariban parmezan, popražene pinjole, ko postrežemo
Postopek
Zelišča, smetano in parmezan damo v multipraktik in zmeljemo. Dodamo pinjole in meljemo le še toliko, da so samo grobo sesekljane. Izdatno solimo in popramo. Če imamo več pesta, kot ga potrebujemo, ga zamrznemo v modelčkih za ledene kocke ali pa ga v majhnih porcijah zavijemo v prosojno gospodinjsko folijo.
Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, tako da so še al dente. Odcedimo jih in zmešamo s svežim pestom. Če imamo zamrznjen pesto, damo kocko ali dve (na osebo) v lonec, v katerem so se kuhale testenine, po njih stresemo odcejene testenine, jih pokrijemo s pokrovko in pustimo 10 minut. Pesto zmešamo s testeninami in posujemo s parmezanom, pinjolami in še več zelišči.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pindžur
Klasična priloga iz paprik in jajčevcev, kot nalašč za piknik ali kako drugo mesno pojedino.
Telečji file s koromačevim pražencem in šalotko
Jabolčni zavitek
Kolač z rabarbaro in vaniljevo kremo
Slasten kolač z rabarbaro in vanilijevo kremo se prileže ob vseh priložnostih.