© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine s smetanovim zeliščnim pestom

Presežke pesta lahko zamrznemo.

Testenine s smetanovim zeliščnim pestom

Presežke pesta lahko zamrznemo.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
testenine s smetanovim zeliscnim pestom

Sestavine

  • 100 g mešanih svežih zelišč (npr. bazilika, peteršilj, meta, drobnjak, koper – kar koli je na voljo)
  • 3 dl polnomastne kisle smetane ali crème fraîche
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 100 g popraženih pinjol
  • 50 g špagetov, linguin ali drugih testenin na osebo
  • sol
  • poper
  • sveža zelišča, kisla smetana ali crème fraîche, nariban parmezan, popražene pinjole, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 100 g mešanih svežih zelišč (npr. bazilika, peteršilj, meta, drobnjak, koper – kar koli je na voljo)
  • 3 dl polnomastne kisle smetane ali crème fraîche
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 100 g popraženih pinjol
  • 50 g špagetov, linguin ali drugih testenin na osebo
  • sol
  • poper
  • sveža zelišča, kisla smetana ali crème fraîche, nariban parmezan, popražene pinjole, ko postrežemo

Postopek

1

Zelišča, smetano in parmezan damo v multipraktik in zmeljemo. Dodamo pinjole in meljemo le še toliko, da so samo grobo sesekljane. Izdatno solimo in popramo. Če imamo več pesta, kot ga potrebujemo, ga zamrznemo v modelčkih za ledene kocke ali pa ga v majhnih porcijah zavijemo v prosojno gospodinjsko folijo.

2

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, tako da so še al dente. Odcedimo jih in zmešamo s svežim pestom. Če imamo zamrznjen pesto, damo kocko ali dve (na osebo) v lonec, v katerem so se kuhale testenine, po njih stresemo odcejene testenine, jih pokrijemo s pokrovko in pustimo 10 minut. Pesto zmešamo s testeninami in posujemo s parmezanom, pinjolami in še več zelišči.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.