© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Testenine s smetanovim zeliščnim pestom

Presežke pesta lahko zamrznemo.

Testenine s smetanovim zeliščnim pestom

Presežke pesta lahko zamrznemo.

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6–8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
testenine s smetanovim zeliscnim pestom

Sestavine

  • 100 g mešanih svežih zelišč (npr. bazilika, peteršilj, meta, drobnjak, koper – kar koli je na voljo)
  • 3 dl polnomastne kisle smetane ali crème fraîche
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 100 g popraženih pinjol
  • 50 g špagetov, linguin ali drugih testenin na osebo
  • sol
  • poper
  • sveža zelišča, kisla smetana ali crème fraîche, nariban parmezan, popražene pinjole, ko postrežemo

Sestavine

  • 100 g mešanih svežih zelišč (npr. bazilika, peteršilj, meta, drobnjak, koper – kar koli je na voljo)
  • 3 dl polnomastne kisle smetane ali crème fraîche
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 100 g popraženih pinjol
  • 50 g špagetov, linguin ali drugih testenin na osebo
  • sol
  • poper
  • sveža zelišča, kisla smetana ali crème fraîche, nariban parmezan, popražene pinjole, ko postrežemo

Postopek

1

Zelišča, smetano in parmezan damo v multipraktik in zmeljemo. Dodamo pinjole in meljemo le še toliko, da so samo grobo sesekljane. Izdatno solimo in popramo. Če imamo več pesta, kot ga potrebujemo, ga zamrznemo v modelčkih za ledene kocke ali pa ga v majhnih porcijah zavijemo v prosojno gospodinjsko folijo.

2

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži, tako da so še al dente. Odcedimo jih in zmešamo s svežim pestom. Če imamo zamrznjen pesto, damo kocko ali dve (na osebo) v lonec, v katerem so se kuhale testenine, po njih stresemo odcejene testenine, jih pokrijemo s pokrovko in pustimo 10 minut. Pesto zmešamo s testeninami in posujemo s parmezanom, pinjolami in še več zelišči.

Priljubljeni recepti

Zmečkan črni fižol

Odličen je kot nadev za fajite!

10 min
Enostavno

Piščanec s hrenovo omako

Velikonočnemu zajtrku naj sledi velikonočno kosilo - s hrenovo omako, seveda.

Enostavno

Preprosta juha miso

Pasta miso bo juhi dodala pravo globino okusa

Enostavno

Marmelada iz malin in breskev

Shranite nekaj kozarcev te božanske marmelade in si okus po soncu pričarajte tudi v deževnih jesenskih dneh!

50 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.