© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Zapečene testenine arrabiatta s tunino

Zapečene testenine arrabiatta s tunino

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
testenine arrabiatta

Sestavine

  • 1 žlička oljčnega olja
  • po 1 rdeča in rumena paprika
  • 2 stroka česna
  • ščepec zdrobljenega suhega čilija
  • 2 pločevinki (vsaka 400 g) sesekljanega paradižnika (polpa)
  • 50 g mešanih izkoščičenih oliv (po želji)
  • ščepec sladkorja
  • 250 g polnozrnatih kratkih testenin (peresniki, svedrčki …)
  • 2 pločevinki tunine v lastnem soku (vsaka po 200 g)
  • 25 g svežih polnozrnatih kruhovih drobtin
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Sestavine

  • 1 žlička oljčnega olja
  • po 1 rdeča in rumena paprika
  • 2 stroka česna
  • ščepec zdrobljenega suhega čilija
  • 2 pločevinki (vsaka 400 g) sesekljanega paradižnika (polpa)
  • 50 g mešanih izkoščičenih oliv (po želji)
  • ščepec sladkorja
  • 250 g polnozrnatih kratkih testenin (peresniki, svedrčki …)
  • 2 pločevinki tunine v lastnem soku (vsaka po 200 g)
  • 25 g svežih polnozrnatih kruhovih drobtin
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • sol
  • poper

Postopek

1

Paprikama odstranimo semena in ju narežemo. V večji ponvi segrejemo olje in rezine paprik pražimo približno 5 minut ali tako dolgo, da se začnejo karamelizirati. Dodamo strt česen ter čili in pražimo pol minute, nato primešamo paradižnik in grobo nasekljane ali cele olive (če se za njih odločimo). Jed začinimo s soljo in poprom ter dodamo ščepec sladkorja, zavremo, nato pa nepokrito kuhljamo 10 minut.

2

Medtem po navodilih proizvajalca skuhamo testenine. V pečici prižgemo zgornji grelec. Odcedimo testenine in jih skupaj z odcejeno tuno primešamo v paradižnikovo omako. Vse skupaj stresemo v ognjevarno posodo. Zmešamo drobtine in parmezan ter mešanico posujemo po testeninah. Pod zgornjim grelcem v pečici pečemo 3 do 4 minute, da se vrh hrustljavo in zlato zapeče.

Priljubljeni recepti

Kimči na hitro

Domača priprava kimčija, korejske fermentirane zelenjave, tudi pri nas postaja vse bolj priljubljena

Enostavno

Čebulna pita s čedarjem

Tudi solze ob rezanju čebule bodo vredne, ko boste poskusili to slastno čebulno pito!

1 h 30 min
Enostavno

Piščančja juha s cmoki iz mlincev

Če ste pred martinovim pretiravali in pripravili oziroma kupili preveč mlincev, bo ta juha kot nalašč za vas

4 h 15 min
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.