
Zapečene testenine arrabiatta s tunino
Zapečene testenine arrabiatta s tunino

Sestavine
- 1 žlička oljčnega olja
- po 1 rdeča in rumena paprika
- 2 stroka česna
- ščepec zdrobljenega suhega čilija
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) sesekljanega paradižnika (polpa)
- 50 g mešanih izkoščičenih oliv (po želji)
- ščepec sladkorja
- 250 g polnozrnatih kratkih testenin (peresniki, svedrčki …)
- 2 pločevinki tunine v lastnem soku (vsaka po 200 g)
- 25 g svežih polnozrnatih kruhovih drobtin
- 2 žlici naribanega parmezana
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 žlička oljčnega olja
- po 1 rdeča in rumena paprika
- 2 stroka česna
- ščepec zdrobljenega suhega čilija
- 2 pločevinki (vsaka 400 g) sesekljanega paradižnika (polpa)
- 50 g mešanih izkoščičenih oliv (po želji)
- ščepec sladkorja
- 250 g polnozrnatih kratkih testenin (peresniki, svedrčki …)
- 2 pločevinki tunine v lastnem soku (vsaka po 200 g)
- 25 g svežih polnozrnatih kruhovih drobtin
- 2 žlici naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Paprikama odstranimo semena in ju narežemo. V večji ponvi segrejemo olje in rezine paprik pražimo približno 5 minut ali tako dolgo, da se začnejo karamelizirati. Dodamo strt česen ter čili in pražimo pol minute, nato primešamo paradižnik in grobo nasekljane ali cele olive (če se za njih odločimo). Jed začinimo s soljo in poprom ter dodamo ščepec sladkorja, zavremo, nato pa nepokrito kuhljamo 10 minut.
Medtem po navodilih proizvajalca skuhamo testenine. V pečici prižgemo zgornji grelec. Odcedimo testenine in jih skupaj z odcejeno tuno primešamo v paradižnikovo omako. Vse skupaj stresemo v ognjevarno posodo. Zmešamo drobtine in parmezan ter mešanico posujemo po testeninah. Pod zgornjim grelcem v pečici pečemo 3 do 4 minute, da se vrh hrustljavo in zlato zapeče.