© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jetra s slanino in čebulo

Z dodatkom slanine in čebule bodo jetrca še boljša

Jetra s slanino in čebulo

Z dodatkom slanine in čebule bodo jetrca še boljša

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jetra_slanina

Sestavine

  • 1 čebula
  • 4 rezine prekajene mesnate slanine
  • 2 žlici moke
  • ščepec soli
  • ščepec suhega žajblja (po želji)
  • 6 rezin jeter (pribl. 400 g) – telečjih, jagnječjih, govejih ali svinjskih
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 dl goveje jušne osnove
  • 2 žlici pasiranega paradižnika (passate)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 4 rezine prekajene mesnate slanine
  • 2 žlici moke
  • ščepec soli
  • ščepec suhega žajblja (po želji)
  • 6 rezin jeter (pribl. 400 g) – telečjih, jagnječjih, govejih ali svinjskih
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 3 dl goveje jušne osnove
  • 2 žlici pasiranega paradižnika (passate)

Postopek

1

Čebulo narežemo na tanke rezine. V veliki teflonski ponvi brez dodane maščobe popečemo slanino, da postane hrustljava. Medtem zmešamo moko s soljo in (po želji) žajbljem. V tej mešanici povaljamo rezine jeter. Slanino poberemo iz ponve in damo na stran. V ponev vlijemo olje in na njem pečemo jetra po vsaki strani kako minuto, da porjavijo. Vzamemo jih iz ponve, v kateri nato pražimo čebulo, dokler se ne zmehča. Vmešamo jušno osnovo in pasiran paradižnik ter omako kuhamo 5 minut.

2

Jetra položimo nazaj v ponev in kuhamo 3 minute, da se skuhajo tudi znotraj. Postrežemo s slanino, ki jo razlomimo na koščke in potresemo po vrhu, in krompirjevim pirejem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.