Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Peresniki s humusom in gobami

Humus se odlične znajde tudi v testeninah

Peresniki s humusom in gobami

Humus se odlične znajde tudi v testeninah

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 250 g humusa
  • 150 g polnozrnatih peresnikov ali drugih kratkih testenin
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 rdeči čebuli
  • 200 g manjših šampinjonov
  • sok 1⁄2 limone
  • velika pest sesekljanega peteršilja

Preberite tudi

Sestavine

  • 250 g humusa
  • 150 g polnozrnatih peresnikov ali drugih kratkih testenin
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 rdeči čebuli
  • 200 g manjših šampinjonov
  • sok 1⁄2 limone
  • velika pest sesekljanega peteršilja

Postopek

1

Testenine vsujemo v velik lonec osoljene vrele vode in jih po navodilih na zavitku skuhamo al dente.

2

Medtem čebulo razpolovimo in narežemo na lističe, šampinjone narežemo na kose. V veliki ponvi ali voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo in šampinjone, da se zelenjava zmehča in malo karamelizira, medtem pogosto premešamo. Solimo in popramo.

3

Kuhane testenine odcedimo in prihranimo malo vode od kuhanja. V ponvi jih pomešamo z zelenjavo in humusom, dodamo limonov sok in po potrebi malo vode od kuhanja, posujemo s peteršiljem in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.