
Sestavine
- 250 g humusa
- 150 g polnozrnatih peresnikov ali drugih kratkih testenin
- 2 žlici repičnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 200 g manjših šampinjonov
- sok 1⁄2 limone
- velika pest sesekljanega peteršilja

Znani so prejemniki Michelinovih zvezdic, chefi šokirani
Znameniti kulinarični vodnik Michelin je ponovno izbral najboljšo gastronomsko ponudbo v Sloveniji. Preverite, katere restavracije so bile uvrščene v Michelinov vodnik 2025 in katere so prejele Michelinove zvezdice, zelene zvezdice in posebna priznanja.

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!

5 idej za okusno kosilo iz pečice
Ko ni časa ali volje, da bi stali za štedilnikom, na pomoč lahko priskoči pečica in pripravi odlično kosilo, ki prepriča tudi najbolj zahtevne gurmane.
Sestavine
- 250 g humusa
- 150 g polnozrnatih peresnikov ali drugih kratkih testenin
- 2 žlici repičnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 200 g manjših šampinjonov
- sok 1⁄2 limone
- velika pest sesekljanega peteršilja
Postopek
Testenine vsujemo v velik lonec osoljene vrele vode in jih po navodilih na zavitku skuhamo al dente.
Medtem čebulo razpolovimo in narežemo na lističe, šampinjone narežemo na kose. V veliki ponvi ali voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo in šampinjone, da se zelenjava zmehča in malo karamelizira, medtem pogosto premešamo. Solimo in popramo.
Kuhane testenine odcedimo in prihranimo malo vode od kuhanja. V ponvi jih pomešamo z zelenjavo in humusom, dodamo limonov sok in po potrebi malo vode od kuhanja, posujemo s peteršiljem in postrežemo.